İstanbul’da Okul Servisi Ücretlerine Yüzde 15 Zam!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul’da servis ücretleri, 0-1 kilometre arası 312 lira, 0-3 kilometre arası 348 lira, 3-5 kilometre arası 370 lira, en uzun mesafe çok öğrenci olmasa da 23-25 kilometre arasında 748 lira olacak. En ucuz okul servis ücreti, hostes ücretiyle birlikte 421 lira olarak talep edilecek.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, İstanbul’daki okul servisi ücretleriyle ilgili düzenlemeler hakkında da bilgi verdi. Koronavirüs salgını sürecinde en çok mağdur olan sektörlerin başında servislerin geldiğini belirten Öztürk, 20 aydır çalışmaya hazır beklediklerini söyledi.

“3-5 KİŞİYLE ÇALIŞTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU”

Bu yıl kesintisiz yüz yüze eğitime geçilmesini ve normale dönmeyi umduklarını kaydeden Öztürk, “Okullara bağlı sözleşmelerimiz var, bırakıp gidemiyoruz. Hizmet isteniyor, yeterli öğrenci yok, 3-5 kişiyle çalıştığımız zamanlar oldu. Alınan parayla beklenen hizmet arasında çok büyük uçurumlar olduğu için hizmet kalitesi de düşebiliyor. Bu sene inşallah bunları yaşamayız. Muharrem ayının, bereket ayının içindeyiz. İnşallah vesile olur diyelim, hep beraber çalışırız.” dedi.

YÜZDE 35 ORANINDA HOSTES BEDELİ

Kentteki okul servisi ücretlerinin geçen yılki fiyatların üzerine yüzde 15 zam yapılarak uygulamaya konduğunu dile getiren Öztürk, şöyle devam etti;

“Allah nasip ederse bu sene yüz yüze eğitim başlarsa uygulayacağımız fiyatlar 0-1 kilometre arası 312 lira, 0-3 kilometre arası 348 lira, 3-5 kilometre arası 370 lira, en uzun mesafe, çok öğrenci olmasa da 23-25 kilometre arasında öğrenciler 748 liraya taşınacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul öğrencilerine bu ücretlere artı olarak yüzde 35 oranında hostes bedeli yansıyacak. Bununla birlikte yapılan zamdan kesinlikle memnun değiliz çünkü giderlerimiz yaklaşık yüzde 40’lara kadar arttı.”

Öztürk, böylece İstanbul’da en ucuz okul servisinin hostes ücretiyle toplam 421 lira olacağını belirtti.