‘AB’de kalmak daha iyi bir seçim’

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin Chester kentinde otomotiv sektörü çalışanlarına yaptığı konuşmada AB’den ayrılmak yönünde kampanya yürütenlerin ortaya çıkacak ekonomik zararı ve istihdamdaki olası daralmayı “ödenmesi gereken bir bedel” olarak göstermeye çalıştığını belirtti.

İngiltere’nin AB içerisinde ekonomik yönden daha fazla güvende olduğunu vurgulayan Cameron, AB üyeliğinin son bulması durumunda İngiliz sterlini ve faizler üzerindeki baskının artabileceği, bunun da vatandaşlara yansıyabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere’nin AB üyeliğinin 500 milyon nüfuslu bir ortak pazara doğrudan erişim imkanı sağladığını belirten Cameron, İngiltere’deki üreticilerin ürünlerini rahatlıkla gümrüksüz ihraç edebildiğinin altını çizdi.

Cameron, “AB’ye katılmadan önce son derece yüksek gümrük bedelleri ödüyorduk. Otomobil için yüzde 14, bisiklet için yüzde 17, tuz için yüzde 32, porselen için yüzde 37, eldiven için yüzde 20, çorap için yüzde 13 gümrük vergisi ödüyorduk. Bütün bunlar işletmeler için ve tüketiciler daha yüksek maliyet anlamına geliyordu. Bugün ortak pazarda tek bir gümrük vergisi var, o da yüzde sıfır” ifadelerini kullandı.

Cameron AB üyeliğin İngiltere’ye yapılan yabancı yatırımları da artırdığını belirterek, “İngiltere’nin AB üyeliği yatırımcıların bizi seçmesi için nedenlerden biri. Her gün yabancı şirketler Britanya’ya 142 milyon sterlin seviyesinde yatırım yapıyor. Bunlar BMW, Porsche, Ikea, Nissan, Siemens, General Motors gibi şirketler. Bu sadece bize istihdam yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda cari açığımızın finansmanına da yardımcı oluyor” dedi.

Cameron ayrıca 2020 yılındaki genel seçimde başbakanlık için aday olmayacağını, fakat Oxdordshire-Witney bölgesinden milletvekilliği aday olacağını açıkladı.

Birleşik Krallık’ta AB referandumu 23 Haziran’da yapılacak ve halka “Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB’den ayrılmalı mı?” sorusu yöneltilecek.

Diğer Haberler

ABD Sağlık Sistemi Kırmızı Alarm Veriyor

ABD, dünyadaki en pahalı sıhhat sistemine sahip olmasına karşın hizmet niteliği ...

Barzani'ye Bağlı Peşmergeler: PKK Ağır Silahlarla Mevzileniyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığınca, PKK'n...

Türkiye Üzerinden Suriye'ye Yardım Sürecek

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türkiye üzerinden kuzeybatı Suriye'ye sını...

Kral Selman'dan Cumhurbaşkanı'na Taziye Mesajı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, SultanAhmet’teki terör hücumu sebebi...

Türkiye Büyükelçisini Geri Çekti

Almanya'nın sözde Ermeni soykırımını kabul eden tasarıyı kabul etmesinin ardında...

İsrail Filistinlileri sürüyor

Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, İsraillilere karşı eylem düzenley...

Suriyeli sığınmacıların kış günü yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Van'da zorlu kı...

Birleşmiş Milletlerden acil toplantı çağrısı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi üzerine Halep'te artan şiddeti ...

Kayk'a Destek Eylemi İsrail'den

İsrail polisinin, idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto hedef...

Amerikan Yerlilerinin Kuzey Dakota Zaferi

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde Amerikan yerli halkları, kutsal saydıkları topra...

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Kaçırıldı

Maduro ve Eşinin Akıbeti Netleşti: New York’a Götürülüyorlar ABD tarafından düz...

Sezai Temelli'den Erdoğan ve Bahçeli'ye canlı yayın çağrısı

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları İmamo...

Hitler'in Kayıp Altın Dolu Sandığının Yerini Biliyor

Phil Saye isimli dalgıç, MV Wilhelm Gustloff isimli 450 metrelik geminin Baltık ...

Rusya, Geliştirdiği Koronavirüs Aşısını Ülkenin Tüm Bölgelerine Gönderdi

Rusya'da Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği Sputnik V aşısı, ülke genelinde ted...

NASA'dan Yangınların Devam Ettiği Türkiye ile İlgili Paylaşım

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye'de 6 ilde 15 noktada devam ed...