Öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular yarın başlayacak, 8 Şubat’ta sona erecek.

MEB’e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için “KPSSP121”, diğer alanlar için ise “KPSSP10” puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası “ilk atama”, “yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “milli sporcuların ataması” şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat’ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

-Evrakta tahrifat yapanların başvuruları geçersiz sayılacak

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formu’nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

– Adaylar en fazla 40 tercih yapacak

Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Tercihlerine atanamayan adaylardan “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Atamalar, 10 Şubat’ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

Diğer Haberler

YÖK bazı yetkilerini üniversiteye devredecek

Kuruluşundan bugüne kadar sık sık 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olduğu gerekç...

6 öğrenciye 3 öğretmenle özel eğitim

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde, engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar ka...

E Okul Not Sorgulama Veli Bilgilendirme Sistemi

Eğitim Öğretimin 1. devresi bitmek üzere. Sınav haftasının geri kalması üzerine ...

Açık öğretim okullarının sınavları hafta sonu yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, açık öğretim ortaokulu 1. dönem sınavı ...

2015 KYK kredi ve burs başvuruları başladı

Üniversiteye başlayan öğrenciler 2015-2016 eğitim yılı için KYK kredi ve burs ba...

Yabancı akademisyenlerden YÖK'e rekor başvuru

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK'ün ülkelerindeki savaş ve iç karışıklıkla...

'YÖK'ün yeni yüzü olacak'

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu yıl üniversite tercih kılavuzunda değişiklikler yapa...

Özel öğretim kurslarına başvuru rakamları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), "okul dışı eğitim seçenekleri" vurgusu yapıla...

Ehliyet sınavında "otomatik vites" dönemi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık o...

Akademisyen açığına 'emeklilik' formülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öğretim üyesi temininde sorun yaşayan yeni kurulan ve...

KYK kredi ve burs başvuruları

KYK burs ve kredi işlemleri hakkında detaylı bilgiler haberimizde. Üniversiteye ...

Öğretmen atama başvuruları için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının ka...

Avcı: '25 ülkede bin 729 öğretmenimiz görev yapıyor'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bugün 25 ülkede toplamda bin 729 öğretmenimiz gö...

TEOG'da ilk oturum başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) siste...

Türkiye'nin ilk yerli zeka testi tanıtıldı

Eskişehir'de, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Anadolu Üniversitesi iş birliğiyl...