Galaxy S8, iPhone 7 Plus gibi olabilir!

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Galaxy Note 7‘nin çıkışıyla beraber üst seviye bir satış grafiği çizen Samsung, yaşanan patlama hadiseleri ve geri çağırmalardan sonra Galaxy S8 modeline odaklanacağı bilinen bir gerçek.

Galaxy Note 7 hem tasarım hem de teknik özellikler açısından oldukça başarılı bir modeldi fakat yaşanan aksilikler başarısını baltaladı. Şimdi ise akıllardaki soru şu: Galaxy S8 nasıl olacak?

Galaxy S8 nasıl olacak?

Önceki günlerde burada yaptığımız haberde, Galaxy S8′de Samsung’un ses çıkışını USB Type C’den vereceğini iletmiştik. Yani iddialara göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘taki gibi artık ses çıkışı için 3.5mm’lik çıkış kullanılmayacak.

3.5mm‘lik jack konusundan sonra gelen bilgiler, Galaxy S8’in iPhone 7 Plus ile başka benzer özelliklerinin olacağını gösteriyor. Tabii kesinliğinin onaylanmadığını da hatırlatalım.

Home butonu kalkacak ya da fiziksel olmayacak!

Taptic Engine ile desteklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın baskıya duyarlı dijital home butonunun benzeri, Galaxy S8‘de de kullanılabilir.

İddialar ikiye ayrılıyor. Tasarımsal anlamda Galaxy S6 ve S7 benzer telefonlardı. İlk iddiaya göre Samsung, Galaxy S8’de tasarımsal değişiklikler yapacak ve bunların başında da home butonun kaldırılması yer alacak.

Gelen bir diğer bilgiler ışığında birebir iPhone benzeri olmamak adına Samsung’un home butonunu kaldırabileceği de konuşuluyor. Sadece ekrandan oluşan bir ön tasarım, karşımıza Galaxy S8 ile çıkabilir.

Gear S2 ve S3 modellerindeki gibi bezel kullanılan bir güç butonu karşımıza çıkabilir. Bu iddia ise biraz düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Diğer iddia ise Apple’ın iPhone 7’de yaptığı gibi, Galaxy S ve Note serisinde gördüğümüz fiziksel home butonu, dijital forma dönüştürülebilir.

samsung-galaxy-s8-ozellikler.jpg

Çift kamera

Daha önce HTC One M8 modelinde gördüğümüz, Huawei P9 ve LG G5’te de kullanılan, iPhone 7 Plus’ta da kullanılan çift kamera, Galaxy S8‘de karşımıza çıkacak gibi.

Burada da iki farklı iddia karşımıza çıkıyor. Bir tanesi iki farklı lens ile diğer modellerdeki gibi kullanım. Bir diğer iddia ise tek modül iki lens gibi, hepsi bir arada yaklaşımı.

Henüz tam olarak hangisi kullanılmaya başlanacak kesinleşmese de, kamera Megapiksel değeri olarak 16 Megapiksel seviyesine çıkacak. İkinci kamera, tek modül kullanılacaksa 8 Megapiksel değerinde olacağı söyleniyor.

Galaxy S8 donanım

Geçen günlerde yaptığımız habere göre Samsung ile Qualcomm arasındaki anlaşma, Snapdragon 830 işlemcisinin Samsung tarafından kullanılacağı yönünde.

Snapdragon 830’u Samsung üretecek

Samsung kendi Exynos 8895 işlemcisi yerine Galaxy S8 modelinde Snapdragon 830 işlemcisini de kullanabilir. Henüz yüzde 50 50 ihtimal diyebiliriz. Yapılacak testlerdeki performanslar değerlendirilecek ve kullanılacak işlemci bu şekilde seçilecek.

Diğer Haberler

Silahlı ve bombalı saldırılara karşı yazılım geliştirildi

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim...

Türksat 4-A ve 4-B uyduları 30 yıl hizmet verebilecek

TÜRKSAT ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) stratejik ortaklığı...

İnsanlara küsen robot icat edildi

Yapay zeka giderek gelişirken, bir örneği de İsviçre'de ortaya çıktı ve Alexia L...

Oğlu İçin Yaptığı Model Uçakları Şimdi Yurt Dışına Satıyor

Samsun'da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan, oğluna yaklaşık 4 yıl önce uz...

Yeni Mercedes Maybach Geliyor!

Mercedes'in ultra lüks coupe'si Maybach, sıra dışı bir tasarımla karşımıza çıkma...

Ar-Ge Reform Paketi'nde geri sayım

Bakan Işık, Kanal 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ...

BTK'nın 'Yasal Hacker' Çağrısına Yoğun İlgi!

Dünyanın dört bir yanından başvurular gelirken, yeni hacker timi, 20 Ocak'ta baş...

HTC Bolt Android 7.0 Nougat ile geliyor!

HTC'nin yeni akıllı telefonu Bolt hakkında ortaya atılan iddialardan birisi de, ...

Fiat Chrysler ile Samsung Ortak mı Oluyor?

Fiat Chrysler CEO'sunun yaptığı açıklamalara paralel olarak, Fiat Chrysler ile S...

Dinlemeler "anti casus" sistemiyle engellenecek

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) nanoteknolojiyle geliştirilen "anti casus" sis...

Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü üretildi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde oluşturulan Nükleer Radyasyon ...

OnePlus 3 Plus mı geliyor?

Henüz OnePlus 3 çıkalı zaten kısa bir süre geçse de, ünlü analistten OnePlus 3 P...

Vakaların Arttığı Bugünlerde Netflix CEO'sundan Şaşırtan Sözler

Netflix'in kurucusu ve CEO'su Reed Hastings, şirket çalışanlarının uzaktan çalış...

Google'dan Apple'a destek

ABD'li teknoloji şirketi Google, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) iPhone'un şi...

Biyonik göz ameliyatında Türk imzası

Türk bilim insanı Prof. Dr. Emin Özmert tarafından, az sayıda ülkede uygulanan b...