Uygun fiyatlı Oculus Rift duyuruldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Oculus Connect 2016 etkinliğinde Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu yılın başlarında kullanıcısıyla buluşan başlığın herkes için olan versiyonu diyebileceğimiz ürün neler mi sunuluyor?

Google Daydream View VR tanıtıldı Yeni versiyon Oculus Rift neler sunacak?

Şu anda satışta olan Oculus Rift  başlığına oldukça benzeyen ürünün çok önemli bir farkı bulunuyor: Kablosuz olması. Şu an için prototip aşamasında olduğu belirtilen ve ismi resmen konmamış olan sanal gerçeklik başlığı, üst seviye olan Oculus Rift ile Samsung ortaklığında geliştirilen akıllı telefon tabanlı Gear VR arasında bir yere konuyor.

Bağımsız olarak çalışabilen başlığın bilgisayar veya bir mobil aygıta ihtiyaç duymuyor olması da öne çıkan özelliği. Prototip ürünün taşınabilir ve daha uygun fiyatlı olmasıyla erişilebilir olması sanal gerçeklik deneyiminin herkese ulaşmasında önemli bir rol oynayacak gibi gözüküyor.

oculusvr.png

Sanal gerçeklik başlığının takip işini tamamen yeni bir yolla yapabilecek olmasının da altı çiziliyor. Yani ayrı bir cihaz olmadan kafa hareketlerinizi takip edeceği konusunda yeni bir fikir geliştirmiş.

Yeni versiyon Oculus Rift ne zaman geliyor?

Yeni  Oculus sanal gerçeklik başlığının çıkış tarihi ve fiyatı hakkında henüz detaylı bilgi maalesef verilmiyor.