840 milyon TL Bütçe TBMM için Ayrıldı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Meclis’in 2016 senesi bütçesi 840 milyon lira şeklinde öngörülüyor, 2017 senesi bütçesi 868 milyon lira, 2018 senesi bütçesi ise 934 milyon lira şeklinde ön görü ediliyor.

TBMM’nin 2016 senesi bütçe teklifine göre, 2014’te 774 milyon 393 bin lira, 2015’te 763 milyon 216 bin lira bulunan Meclis bütçesinin, 2016’da 840 milyon 29 bin lira olması hedefleniyor. Bu bütçenin 2017’de 868 milyon 862 bin, 2018’de ise 934 milyon 771 bin lira olması öngörülüyor.

Meclis’in 2016 senesi bütçesinin 486 milyon 919 bin lirasını personel gideri, 63 milyon 304 bin lirasını SGK’ya ödenecek prim giderleri, 133 milyon 41 bin lirasını mal ve hizmet alım giderleri, 109 milyon 640 bin lirasını cari transferler, 45 milyon 575 bin lirasını sermaye giderleri, 1 milyon 550 bin lirasını sermaye transferleri oluşturuyor.

Personel giderlerinde en büyük harcama, 174 milyon 52 bin lira ile sözleşmeli personel amacıyla yapılacak. Bütçeden memurlar amacıyla 119 milyon 631 bin lira, geçici personel amacıyla 75 milyon 234 bin lira, başka personel amacıyla 1 milyon 2 bin lira pay ayrılacak. Meclis bütçesinin 117 milyon lirası ise milletvekilleri amacıyla harcanacak.

TBMM bütçesinin 10 milyon 900 bin lirası tedavi ve cenaze giderleri amacıyla ayrıldı.

Meclis Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesi 3,7 milyon lira, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığının 11,1 milyon lira, Strateji Geliştirme Başkanlığının 27,5 milyon lira, İnsan Kaynakları Başkanlığının 366 milyon lira, İşletme ve Yapım Başkanlığının 29,2 milyon lira, Destek Hizmetleri Başkanlığının 52,6 milyon lira, Milletvekili Hizmetleri Başkanlığının 230,3 milyon lira, Bilgi İşlem Başkanlığının 16,4 milyon lira, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığının 10,3 milyon lira, İdari ve Mali İşler Başkanlığının bütçesi 83,3 milyon lira şeklinde öngörülüyor.

– Meclis misafirhanelerinden yararlanan şahıs adedi

TBMM’nin 2016 senesi bütçesinde yer alan verilere göre, Meclis’in biri kreş, üçü misafirhane olmak üzere dört sosyal tesisi bulunuyor. Misafirhanelerden 2013’te 41 bin 28, 2014’te 35 bin 914, 2015’te ise 18 bin 163 şahıs yararlandı. Kreşte ise 130 çocuk eğitim görüyor. Meclis’in 409 bulunan lojmanından 399’sı dolu.

Bütçe teklifinde, Meclis’teki telefon hattı sayıları ile ilgili da veriler veriliyor. Buna göre, 2013’te 3 bin 487 bulunan telefon adedi 2014’te 4 bin 432’ye, 2015’te ise 4 bin 630’a yükseldi. 2016 senesinde telefon hattı adedinin 4 bin 700’e artması bekleniyor.

2015 senesindeki 4 bin 630 telefondan 3 bin 900’ü müstakil, 505’i ise santrale bağlı, müstakil telefonların 410’u milletlerarası, 2 bin 670’si şehirlerarası, 820’si ise şehiriçi görüşmelere açık. Meclis’te 225 de faks bulunuyor.

Diğer Haberler
Meclis'teki Can Atalay Oturumunda Yumruklu Kavga

Meclis'teki Can Atalay Oturumunda Yumruklu Kavga

TBMM'deki olağanüstü Can Atalay toplantısı gergin başladı. Verilen aranın ardınd...
Vasip Şahin TİHEK Başkanlığına Atandı

Vasip Şahin TİHEK Başkanlığına Atandı

2026 yılında yayımlanan Resmi Gazete kararıyla önemli bir atama gerçekleştirildi...
Çözümlerimizde Müzakere Yöntemini Kullanacağız

Çözümlerimizde Müzakere Yöntemini Kullanacağız

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer bugün Türkiye bu reformla...
Sığınmacıların Botu Battı 3 Çocuk Öldü

Sığınmacıların Botu Battı 3 Çocuk Öldü

Ege Denizi’nde 23 sığınmacı taşıyan lastik botun Eşek Adası (Agathonisi) yakınla...
Batman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eşlik Edeceği Söyleniyordu!

Batman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eşlik Edeceği Söyleniyordu!

Bir süredir ekonomi yönetimiyle ilgili adı geçen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşe...
161 Şehidimiz Var 2839 Kişi de Gözaltında

161 Şehidimiz Var 2839 Kişi de Gözaltında

Başbakan Yıldırım, "Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. ...
FETÖ Elebaşının Ölümü Sonrası Yerine Kim Geçecek?

FETÖ Elebaşının Ölümü Sonrası Yerine Kim Geçecek?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü sonrasında terör örgütünde yaşanacaklar me...
Görüşme Masasından Kalkan Rum Lidere Bakan Çavuşoğlu'ndan Tepki

Görüşme Masasından Kalkan Rum Lidere Bakan Çavuşoğlu'ndan Tepki

Kıbrıs müzakereleri sırasında kapıyı çarpıp çıkan Rum lider Anastasiadis'in tutu...
Erdoğan Suriye için Bir Gece Ansızın Tepelerine İneriz

Erdoğan Suriye için "Bir Gece Ansızın Tepelerine İneriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'e katılmasının ardından Azer...
Meclis'ten Müjdeli Haber, Torba Paket Komisyonda Kabul Edildi

Meclis'ten Müjdeli Haber, Torba Paket Komisyonda Kabul Edildi

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayraml...
Hükümetin Yeni Vergi Paketi CHP Lideri Özel'i Öfkelendirdi

Hükümetin Yeni Vergi Paketi CHP Lideri Özel'i Öfkelendirdi

Dün AK Parti'nin duyurduğu yeni vergi paketiyle ilgili değerlendirmelerde buluna...
AK Parti'nin Başına Bekir Bozdağ Geçecek

AK Parti'nin Başına Bekir Bozdağ Geçecek

Reuters AK Parti'de kongre kararı alınmasıyla ilgili çok konuşulacak bir iddia o...
Tansu Çiller Parti Mi Kuracak?

Tansu Çiller Parti Mi Kuracak?

Yeniden siyasete dönerek merkez sağı toparlayan bir parti kuracağı iddiaları kul...
TBMM'de Sevk Bu Hafta Yapılacak

TBMM'de Sevk Bu Hafta Yapılacak

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kişisel Verilerin Korunmasına dair yasa tasarıs...
Doğum'dan Sonra Yeni Haklara Sahip Olabilirsiniz

Doğum'dan Sonra Yeni Haklara Sahip Olabilirsiniz

Çalışan anne adaylarının merakla beklediği, doğum yapanlara yeni haklar getiren ...