Medya Derneği’nden CHP’li Gök’e Kınama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dernekten uygulanan yazılı açıklamada, milletvekili seçilmiş olmanın hiç kimseye, milletin rastgele bir ferdine saldırma, hakaret etme hakkı vermediği, bir gazeteciyi ve kamu görevlisini tehdit etme, amaç gösterme ayrıcalığı tanımadığı belirtildi.

Atanmış ya da seçilmiş olmanın fark etmediği, bunun, insanlık değerleriyle, terbiyeyle ve ahlakla alakalı bir sorun bulunduğu dile getirilen açıklamada, bunlar kaydedildi:

“Adı geride bıraktığımız CHP Milletvekili, TRT’de yayınlanan rastgele bir programla alakalı eleştirilerini onlarca değişik platformda dile getirme ihtimaline sahiptir. Buna, çatısı altında bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi de dahildir. İstediği bakan ya da parlamenter ile görüşebilir, istediği hususta soru önergesi verebilir, istediği her yerde basın toplantısı düzenleyebilir. Tüm bu imkanlara sahip bulunduğu durumda Levent Gök, TRT’yi ‘basmayı’, elindeki dosyayı fırlatarak ve bağırıp çağırarak ‘kabadayılık’ gerçeklştirmeyi seçim etmiştir. Bu aynı vakitte basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir hücumdır. Ortaya çıkan nahoş ve şanssız görüntülerin nedeni vakası başından itibaren bir şova dönüştürmeyi tasarlayan milletvekilinin kendisidir.

Herkes bilmelidir ki, TRT’nin vazifiyeti rejim bekçiliği değil kamu yayıncılığı yapmaktır. TRT’yi kuruluşundan itibaren millete değil kendilerine ait şeklinde görenler, halk kimi seçerse seçsin TRT’yi kendi çarpık zihniyetlerine göre yönetmeye alışmış olanlar, o günlerin bundan sonra geride kaldığını kabul edip, bu küstah tavırlarından vazgeçmelidir. Bu çerçevede, TRT Genel Müdürü, kıymetli üyemiz Şenol Göka’yı sergilediği sabırlı, dirayetli ve yetişkin tavır amacıyla kutluyoruz.”

Açıklamada, “CHP Milletvekili Levent Gök’ü, idare kurulu üyemiz TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya yaptığı hücum nedeniyle kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.