Türkiye Kupası’nda Çeyrek Final Dev Maça Sahne Olacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray ile zirvenin yakın takipçisi Başakşehir, çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Bu mücadelenin galibi ise yarı final turunda Trabzonspor-MKE Ankaragücü eşleşmesinin kazananıyla eşleşecek.

Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri ve kulüp yetkililerin yer aldığı Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kura çekimi, Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleştirildi.

EŞLEŞEN TAKIMLAR

Kura çekimine, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor seri başı; Galatasaray, Gaziantep FK, MKE Ankaragücü ve Yukatel Kayserispor ise 2. torbadan katıldı. Çeyrek finalde Galatasaray-Başakşehir eşleşmesi dikkat çekti. Fenerbahçe, Kayserispor’a rakip olurken; Trabzonspor ise Ankaragücü ile eşleşti.

Türkiye Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri:

Fenerbahçe-Kayserispor
Sivasspor-Gaziantep FK
MKE Ankaragücü-Trabzonspor
Galatasaray-Başakşehir

Türkiye Kupası’nda yarı final eşleşmeleri:

Galatasaray-Başakşehir / MKE Ankaragücü-Trabzonspor
Fenerbahçe-Kayserispor / Sivasspor-Gaziantep FK

ÇEYREK FİNAL TEK MAÇ ÜZERİNDEN OYNANACAK

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan çeyrek final müsabakaları sonucu tur atlayan takımlar, çift maç eleme usulüne göre yapılacak yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

MAÇLAR NE ZAMAN?

Çeyrek final müsabakaları 28 Şubat, 1 ve 2 Mart’ta, yarı final ilk maçları 4, 5 veya 6 Nisan, rövanş maçları ise 25, 26 veya 27 Nisan tarihlerinde oynanacak.