Suriye’de Kötü Gidişat için Öneri

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Irak’ta Peşmerge güçlerine de eğitim veren ülkeleri desteklediğini anımsatan Çavuşoğlu, buna karşın meydana ne netice çıktığının görüldüğünü, en köklü çözümün “bataklığın kurutulması” olduğunu belirtti.

8. Büyükelçiler Konferansı’nın ikinci ayağı Gaziantep’te, üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde “Kriz Yönetimi ve İnsani Çözümler” konulu konferansta konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı şeklinde, her sene, dünyanın dört bir yanından gelen büyükelçileri Ankara’da topladıklarını, hedefleri belirleme ederek izlenecek dış siyasetnın detaylarını ele aldıklarını söyledi. Türkiye şeklinde fazla yönlü ve proaktif bir dış siyaset izlediklerini bildiren Çavuşoğlu, bunun amacıyla dünyadaki gelişmeleri fazla güzel analiz ve takip etmek gerekliliğini söyledi. Komşu bölgelerdeki gelişmeleri de fazla yakından tanıdıklarını ve objektif değerlendirmeler yaptıklarını belirtirken, dış siyasetnın güzel olması amacıyla de ekonomik ilişkilerin de güzel olması gerekliliğini vurguladı.

“Suriye’de bataklığın kurutulması gerekiyor”

Suriyede yapılması gereken 2 şey bulunduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bunlardan birinin bölgenin DAİŞ’ten ve başka terör örgütlerinden hijyenik hale getirilmesi olduğunu fakat bu hususta kararlı bir stratejinin bulunduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, “DAİŞ ile mücadelede 65 ülke bir birlikun amacıylade. Fakat halen başarılı değil bu birlik. Suya düşen yılana sarıp sarmalanır misali umudu YPG’ye bağlamışlar. Yani ‘O biraz oldukça laik’ ya da ‘Seküler terör örgütü, öteki radikal’ diye YPG’ye sığınmak acizliktir” dedi.

Türkiye’nin, DAİŞ’e karşı her türlü operasyona katıldığı gibi kendi mücadelesini de verdiğini açıklayan Çavuşoğlu, birlik amacıyladeki ülkelere de her türlü desteği verdiğini söyledi.

Türkiye’nin, Irak’ta Peşmerge güçlerine de eğitim veren ülkeleri desteklediğini anımsatan Çavuşoğlu, buna karşın meydana ne netice çıktığının görüldüğünü, en köklü çözümün “bataklığın kurutulması” olduğunu belirtti.

Bu bataklığı “Esed rejimi” şeklinde adlandıran Çavuşoğlu, bataklığın kurutulması amacıyla yalnızca askeri çözümün değil siyasi çözüme de gereksinim duyulduğunu hatırlattı.

Diğer Haberler

Fırat'ın Batısında 300 YPG'li Terörist Tespit Edildi

ABD'nin "Menbiç'te YPG'li yok" iddiasına Ankara net cevap verdi. Menbiç'te en az...

David Cameron Suriye Sorularını Cevaplandırdı

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu'nda komisyon başkanların...

Meksika'da Bir Bara Düzenlenen Silahlı Saldırıda 12 Kişi Öldü

Meksika'da bir bara düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü, 3 kişi yaralandı....

Kriz Nedeniyle Devlet Televizyonu Yayınını Durdurdu

Lübnan'da ekonomik kriz nedeniyle bütçe yetersizliği yaşayan devlet televizyonu ...

Türkmenistan'da şu ana kadar Kovid-19 vakası görülmedi!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının kayıtlara geçmediği Türkmenistan'da, d...

Rusya, Finlandiya'nın Gazını Kesiyor

Rusya, NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya'nın gazını kesiyor. Rusya, Finl...

Zirveye Türkiye'nin önerileri damgasını vurdu

Türkiye'nin Avrupa'ya yönelik göç dalgasının durdurulması amacıyla Avrupa Birliğ...

Putin'in Ölüm Listesi İfşa Oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İngiltere'de yaşayan 6 hedefi içeren yeni...

Müslüman alimlerden Halep'e destek gösterisi

Lübnan'daki Müslüman alimler, Esed rejimi ve Rusya'nın Halep kentine düzenlediği...

'AB'de kalmak daha iyi bir seçim'

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin Chester kentinde otomotiv sektö...

Suriye'deki Çatışmaların Ardından Ölü Sayısı Artıyor

Suriye'deki Çatışmaların Ardından Ölü Sayısı Artıyor: Gerilim Devam Ediyor Gerg...

Elon Musk İnsanların Dünyadan Kaçacağını Söyledi

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Mars'la ilgili çalışmalar hakkında konuştuğu s...

Trump, Venezuela'nın Dijital Para Birimini Yasakladı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela yönetimine ait kripto para birimleri ile yap...

Taliban Kan Dondurdu... Hamile Kadına İnfaz!

BBC'ye konuşan görgü tanıkları, Afganistan'da Taliban militanlarının hamile bir ...

İngiltere'de Koronavirüsten Ölenlerin Sayısı 2 bin 921'e Ulaştı

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'de ölü sayısı ner...