Roma Takımı Garcia’yı Gönderiyor Mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma, Fransız teknik direktör Rudi Garcia’nın işine son verdi.

Sarı-kırmızılı kulüpten uygulanan açıklamada, 51 yaşındaki Garcia ile yardımcıları Frederic Bompard ve Claude Fichaux’nun A takımdaki görevlerinin sonlandırıldığı bildirildi.

Açıklamada Roma’nın ABD’li başkanı James Pallotta’nın görüşünü de yer verildi. Başkan Pallotta, kendisi ve Roma adına Rudi Garcia’ya katkılarından ötürü teşekkür etti. Rudi Garcia ile Roma’nın harika dönemler yaşadığını bildiren Pallotta, teknik direktör değişikliğini “değişim vakti bulunduğuna inanıyoruz” sözleriyle gerekçelendirdi.

Garcia, üçüncü sezonunu geçirdiği Roma’da kendisinden bekleneni verememekle eleştiriliyordu. Sezona şampiyonluk amacıyla güzel bir başlangıç yapan Roma, ligin dönem arasına doğru aldığı kötü neticelerle 5. sıraya kadar gerilemiş, bu arada İtalya Kupası’ndan da elenmişti.

– Garcia’nın yerine Spalletti

Milli futbolcu Salih Uçan’ın da forma giydiği Roma’da teknik direktörlük koltuğunun sahibinin Luciano Spalletti olması bekleniyor.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre sarı-kırmızılı takımı 2005-2009 senelerinde çalıştıran ve bu dönemde Roma’ya 2 İtalya Kupası, bir de İtalya Süper Kupası kazandıran İtalyan teknik adam Spalletti, eski takımına dönmeye hazırlanıyor.

Spalletti’nin dün ABD’nin Miami kentinde başkan Pallotta ile bir araya geldiği ve 1,5 senelik sözleşmeye imza atmak üzere bulunduğu ifade edildi. Roma ile Spalletti birlikteliği amacıyla tek eksiğin imzalar ve resmi açıklama bulunduğu belirtildi.

Bu arada, görüşleri sosyal medyaya yansıyan Roma taraftarının Spalletti’nin dönüşünden memnun bulunduğu kaydedildi.