Fenerbahçe Kupada 6 Gol Buldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu’nda PTT 1. Lig ekibi Giresunspor’u 6-1 gibi değişik bir skorla yenerek grupda 4’te 4 yaptı.

Gruptaki 4. maçından da galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, puanını 12 yükseltti. Grupta yarın oynanacak Tuzlaspor-Antalyaspor maçında, İstanbul temsilcisi galip gelemezse Fenerbahçe, grubun tamamlanmasına iki karşılaşma kala tur vizesini alacak. Giresunspor ise 4. maçından da puan alamayarak grupdan çıkma şansını zora soktu.

Fenerbahçe, çok çok pozisyona girememesine karşın karşılaşmanın ilk yarısını genç futbolcuları Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek’in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise sarı-lacivertliler çok çok pozisyona girdi. Sarı-lacivertliler, Robin van Persie’nin 2, Caner Erkin ve Jose Fernandao’nun birer golüyle farka gitti. Giresunspor ise Abdulaziz Solmaz’la bir gol buldu ve maçı Fenerbahçe 6-1 kazandı.

Sezonun en değişik galibiyeti

Bu sezon 31. resmi maçına çıkan Fenerbahçe, en değişik galibiyetini Giresunspor karşısında aldı.

Bu karşılaşmadan evvel en değişik galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan’ın Atromitos grupı karşısında 3-0’la yaşam sürdüren Fenerbahçe, aşağı yukarı 4 sene sonra ilk kez bir resmi maçta 6 gol kaydetti.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de 3 Mart 2012’de Gençlerbirliği’ni 6-1 yenmişti.

Öte yandan Fenerbahçe üst üste 20. resmi maçından da yenilgisiz ayrıldı. En son yenilgisini 27 Eylül 2015’te Beşiktaş’a karşı alan sarı-lacivertliler, ligde 11, Avrupa’da 5, kupada da 4 maçtır kaybetmiyor. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Uygar Mert Zeybek ilk golünü attı

Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki genç futbolcusu Uygar Mert Zeybek, sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda ilk golünü attı.

Sarı-lacivertli kulübün altyapısından yetişen ve A grupla 2014 senesinde oynamaya başlayan Uygar Mert, Giresunspor karşısında grupının ilk golünü kaydetti. Ağırlıklı şeklinde A2 grupında forma giyen ve vakit vakit A grup kadrosuna giren Uygar Mert, bu sezon ligde yalnızca bir maçta vazife aldı.

Fenerbahçe’nin bir diğer genç oyuncusu Ramazan Civelek ise bu sezon kupadaki gol miktarını 2’ye çıkardı. Tuzlaspor ağlarını da havalandıran 20 yaşındaki futbolcu, Giresunspor karşısında grupının ikinci golüne imza attı.

Van Persie’nin 11. golü

Fenerbahçe’nin Hollandalı senedızı Van Persie, grupı adına bu sezon 11. golünü kaydetti. Kupada Antalyaspor’dan sonra Giresunspor’a da iki gol atan Hollandalı, bu kulvardaki gol miktarını 4’e yükseltti. Bu sezon 26 maçta vazife alan Van Persie’nin ligde 6, Avrupa’da ise bir golü bulunuyor. Van Persie’nin bilhassa savunma ve kaleciye attığı çalımlardan sonra kaydettiği ikinci gol büyük beğeni topladı. Taraftarlarda Hollandalı senedız amacıyla uzun vakit tezahüratta bulundu.

Sarı-lacivertlilerin 3. golünü kaydeden Caner Erkin ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe’nin bir diğer golcüsü Fernandao ise bu sezon 30. maçında 14. golüne Giresunspor karşısında imza attı.

Yardımcı hakemin bayrağı değişti

Karşılaşmanın şimdilik ilk dakikalarında maçın ikinci yardımcı hakemi Mücahit Değermenci şansızlık yaşadı. Değermenci’nin maçın anında başında bayrağının flaması düştü. Bunun üstüne dördüncü hakem Erkoç Doğan, Değermenci’ye yedek bayrağı getirdi. Değermenci diğer bayrağı saha kenarına bırakarak yeni bayrağıyla vazifeine devam etti.

Fenerbahçe’den Sefa Kalya amacıyla başsağlığı mesajı

Fenerbahçe Kulübü, vefat eden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu lideri Sefa Kalya amacıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, “Merhum Sefa Kalya’ya Allah’tan rAhmet, başta merhumun ailesi ve yakınları olmak üzere sevenlerine ve Fenerbahçe tribünlerine başsağlığı dileriz” denildi.