Spalletti Roma’ya Gelecek Mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’da, Fransız teknik direktör Rudi Garcia’nın yerine Luciano Spalletti’nin getirileceği ileri sürüldü.

İtalyan basınında son iki gündür çıkan haberlerde, Roma’da teknik direktör değişikliğinin kapıda bulunduğunu iddia ediliyor. Genellikle Corriere dello Sport ve La Gazzetta dello Sport gibi gazeteler, 46 yaşındaki İtalyan teknik adamın bugün kendine Roma’ya bağlayan imzayı atabileceğini belirtti. İtalyan haber ajansı ANSA ise Roma’nın Spalletti’ye 1,5 senelik sözleşme önerdiğini yazdı. Söz hususu haberleri sağlamlaştıran ayrıntı ise Spalletti’nin dün ABD’nin Miami kentine giderek, Roma’nın ABD’li başkanı James Pallotta ile görüşmesi oldu.

Corriere dello Sport gazetesi, Spalletti’nin havaalanında çekilmiş bir fotoğrafını hususi şeklinde internet sitesinden yayınlarken, Spalletti ile Roma arasında yalnızca imzaların eksik bulunduğu ifade edildi. Diğer basın organları da tecrübeli çalıştırıcının kadro takviyesine yönelik başkandan kış aktarma dönemindeki isteklerini sıraladığını aktardı.

Sarı-kırmızılı başkent takımını 2005 ile 2009 yılları arasında da çalıştıran Spalletti, o dönemde Roma ile 2 İtalya Kupası ve 1 de İtalya Süper Kupası kazanmıştı.

Gönderilmesi an sorunu bulunduğu ifade edilen Fransız teknik direktör Rudi Garcia ise geleceğine yönelik kararı bekliyor. Dün takımının başında antrenmana çıkan 51 yaşındaki çalıştırıcı, kendisinden bekleneni verememekle eleştiriliyor.

Garcia yönetiminde son 3 sezondur lige fırtına gibi başlayan Roma, gelişen haftalarda aldığı olumsuz neticeler sebebiyle doruk yarışından koptu. Önceki iki senede ligi, sezon ortasında yarıştan kopsa da ikinci sırada tamamlayan Rudi Garcia’nın başında bulunduğu Roma’nın, bu sezon da dönem arasına doğru dorukden kopması, İtalya Kupası’nda ikinci lig ekiplerinden Spezia’ya elenmesi ve son şeklinde da geride bıraktığımız hafta sonu Milan ile sahasında berabere kalması, 2013-2014 sezonunun başından bu yana vazife yapan Garcia’nın sonunu hazırlayan nedenler şeklinde sıralanıyor.