Hazırlanan porje ile engellilere yüzme öğretiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencisi Yaşar Güngör, hazırladığı proje kapsamında, zihinsel ve bedensel engellilere üniversitenin de desteğiyle yüzme dersi veriyor.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi Yaşar Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının engelli bireylerin daha kaliteli bir yaşam elde etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, “Engelli Çocukların Su İle Rehabilitesi Projesi” ile kampüs içerisinde bulunan olimpik yüzme havuzunda zihinsel ve bedensel engelli bireylere özel yüzme eğitimi verdiğini anlatan Güngör, “Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukları, haftada iki gün uyguladığımız yöntemle sporla rehabilite edip onların daha kaliteli bir yaşamı elde etmeleri için çalışıyorum” dedi.

Aileler uygulamadan oldukça memnun

Proje kapsamında yüzme eğitimine katılan çocukların aileleri de uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Oğlu down sendromlu olan Sıdıka Dere ise oğlunun yüzme eğitimi almadan önce dışarıya kapalı olduğunu söyledi.

Yüzme eğitimi ile oğlunun daha da aktifleştiğini kaydeden Dere, “Bu tür programlar sürekli olması gerekiyor. Keşke böyle etkinlikler kısıtlı olmasa ve çocuklarımız hep böyle mutlu olsa” diye konuştu.

Velilerden Fatma Sabak da eğitimin dört duvar arasında olmaması gerektiğini ve bu tür etkinliklerle çocuğunun daha fazla gelişim gösterdiğini vurguladı.