Çaykur Rizespor Stadına Bakım Yapacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un stadının çimlerine, Hollanda’dan getirilen hususi malzemelerle suni güneş ışığı uygulanıyor.

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize’nin aşırı yağışlı ve nemli olması sebebiyle stat ve antrenman sahalarının bakımının güç olduğunu belirtti.

Üst üste oynanan maçlar ve son dönemdeki yoğun yağışın etkisiyle Çaykur Didi Stadı’nın zeminde problem yaşanmaya başlandığını altını çizen Ferah, sahayı oldukça güzel bir hale getirmek amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmalar amacıyla Hollanda’dan bir firmayla anlaştıklarını belirten Ferah, “Yapay güneş ile sahanın bozulmuş bölgelerini tekrar toparlamaya çalışıyoruz. Elektronik ortamda zemini takip etme olanağı bulacağız. Böylece çimin gelişimini basitçe takip edebileceğiz. Pahalı bir sistem ama futbolda niteliğin gelişimi amacıyla bunlara gereksinimiz var” diye konuştu.

Türkiye’de fazla sayıda kulübün bu sistemi uyguladığını açıklayan Ferah, “Futbol büyük ve mühim bir endüstri. Sporcu sağlığı amacıyla de sahalar ve zemin son derece mühim. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda, her camianın stadyumlarda devrimlere gitmesi gerekiyor. Zeminlerdeki nitelik futboldaki oyun niteliğimizi de oldukça yukarıya taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.