Felçli geldi, yürüyerek taburcu olacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Karaman’da aşağı yukarı 3 ay evvel yüksek bir yerden düşerek boynu kırılan ve felç yaşamış 65 yaşındaki Adnan Ölken, gördüğü fizik tedavinin sonrasında yine ayağa kalktı. Boyalı köyünde yaşam sürdüren Ölken, aşağı yukarı 3 ay evvel 2. kattaki evlerinin balkonundan düştü. Boyun kırığı teşhisiyle Konya’ya sevk edilen Ölken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alındı. Ölken, yoğun bakım ünitesinde aşağı yukarı 3 hafta süren tedavisinin sonrasında kendi arzusuyla Karaman Devlet Hastanesine nakledildi.

Hastaneye geldiği zaman boynundan aşağısı felç bulunan Ölken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nde gördüğü 2 aylık tedavinin sonrasında bundan sonra desteksiz yürümeye başladı. Ölken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaman’a geldiği zaman yatağa bağlı olduğunu anlattı.

Olaydan sonra kendisini amacıyla yaşamın manası kalmadığını ifade eden Ölken, “Tıpkı bir bebek gibi bakıma muhtaçtım. Yemeğimi bile eşim yediriyordu. Uygulanan yoğun fizik tedavi programının sonrasında evvel yürüteçle, oldukça sonra koltuk değneğiyle yürümeye başlismim. Şu anda şahsım yürüyebiliyorum. Bana yeni senenin en büyük hediyesi yine yürüyebilmek” diye konuştu.

Ölken’in fizyoterapisti Ali Ceylan da hastasının kendilerine geldiği zaman mutsuz ve tedaviden korkar durumda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Hastamızın geldiği zaman, kasları çalışmadığı amacıyla kas işlevlerini geri döndürmeye ve geliştirmeye yardımcı olacak cihazlar kullanıldı. Bire bir egzersiz uygulamaları yoğun biçimde uygulandı. Bu tür tedavilerde hastanın morali, inancı fazla önemli. Hastamız şu anda bağımsız şeklinde aşağı yukarı 350 ismim atabiliyor. Daha da gelişeceğine inanıyoruz. Hastamız felçli şeklinde geldiği hastanemizden inşallah tam manasıyla yürüyerek taburcu olacak.”