Dünya Ülkelerinden Türkiye’ye Deprem Mesajı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizde yıkıma neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.” dedi. Soylu’nun bu açıklamasının ardından ABD başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri ve birçok devletten başsağlığı ve yardım talebi mesajı geldi.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta saat 4.17’de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem yaklaşık 30 saniye sürdü. Deprem; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da da yıkıma neden oldu.

4.SEVİYE ALARM İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Saat 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık’ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Büyüklüğü 7.4. Şu anda bütün arkadaşlarımız valilerimizle depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Bütün birimlerimiz şu anda teyakkuz halinde. Şu ana kadar 6’nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.” dedi.

Türkiye’deki deprem sonrası tüm dünyadan destek ve başsağlığı mesajı geldi

AB YARDIM EKİBİ YOLA ÇIKTI

Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Birimi Başkanı Janez Lenarcic, “Türkiye’de bu sabah meydana gelen deprem sonrası Avrupa Sivil Koruma Mekanizması’nı aktive ettik” dedi. Lenarcic, Avrupa Birliği’nin Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin Avrupa’dan kurtarma ekiplerinin gönderilmesini koordine ettiğini söyledi. Lenarcic, Hollanda ve Romanya’dan yetkililerin yola çıktığını söyledi.

ABD: GEREKLİ HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın yaptığı açıklamada, “Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Joe Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, depremden en çok etkilenenlere yardımcı olmak için ABD’nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için yönlendirdi. Türkiye hükümeti ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye deprem sonrası uluslararası yardım hazır olduğunu söylemişti! AB’den kurtarma ekipleri yola çıktı

AZERBAYCAN’DAN DA EKİPLER YOLA ÇIKTI

Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı’nın Sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal ediyor.

ZELENSKİ: TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

Ukrayna’nın, Türkiye’ye gerekli yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirten Vladimir Zelenskiy de, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şu anda dost Türk halkının yanındayız ve gerekli yardımı yapmaya hazırız” dedi.