Doğduğu Ülkede Yaşamayanların Sayısı Artışta

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Birleşmiş Milletler, dünya genelindeki uluslararası göçmen nüfusunun 2000 senesine göre yüzde 41 artışla 244 milyona ulaştığını duyurdu.

BM’den belirtiler mevzuya dair raporda, doğduğu ülkeden diğer bir devlette yaşayanların uluslararası göçmen şeklinde kabul edildiği belirtilerek, 20 milyonluk mülteci nüfusuyla eş güdümlü bu sayının 244 milyon bulunduğu bildirildi.

Uluslararası göçmen nüfusunun 2000 senesine göre yüzde 41 arttığı kaydedilen raporda, bu yükselişin aynı dönemdeki dünya nüfus yükselişindan oldukça çok bulunduğu vurgulandı.

Raporda görüşlerine yer verdiği BM Ekonomik ve Sosyal İşlerden mesul Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo, güzel yönetilen göç hareketlerinin hem göç veren hem de göç alan ülkelere katkı sağlayacağına işaret ederek, göçmenlerin toplumlar ve ekonomilerin ayrılmaz bir parçası durumuna yaklaştığını ifade etti.

En çok göçmen Hindistan ve Meksika’dan

Raporda uluslararası göçmenlerin varbulunduğu bölge ve ülkelere dair verilere de yer verildi.

Buna göre en çok göçmen, nüfuslarının yüzde 10’undan çoğunu göçmenlerin meydaan getirdiği Kuzey Amerika, Avrupa ve Okyanusya’da bulunuyor. Afrika, Asya, Latin Amerika ve Karayipler’de ise göçmen nüfusu toplam nüfusun yüzde 2’sinden az.

Dünya genelindeki bütün uluslararası göçmenlerden 16 milyonu Hindistanlı, 12 milyonu ise Meksikalı. Sayıca önde gelen diğer göçmen topluluklar ise Rusya, Çin, Bangladeş, Pakistan ve Ukrayna’dan.