BARKOD TESCİLİ NEDİR VE NEREDE YAPTIRILIR

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Günümüzde barkod dik çizgiler ve boşluklardan oluşan dijital ortamdaki tanımlamalar yapılarak ürünün şirketler tarafından kullanılması aracıyla ortaya çıkan teknik bir araç türüdür. Barkod sayesinde ürünün türü ismi ve özellikleri konusunda yüklenmiş her bilgiye bilgisayar ortamında erişilmektedir. Buna ek olarak manuel tarama yaparak zaman kaybetmek yerine, barkod okuyucu sayesinde barkod okutularak çok bir kolaylık ortaya çıkmaktadır.  Barkos tescili üzerinde duracak olursak, müşterilerin bilgileri, ürünlerin seri numaraları ve bulunduğu raf kodları, stokta kalan adeti, ürünün cinsi hakkında pek çok bilgiyi bir şirkete ait olacak normlarda kodlanarak barkod halinde tescillenmesi yani onaylanması ifadesini taşımaktadır. Şirkete ait bir ürün şayet başka kişiler tarafından farklı mekanlarda izinsiz ve hak sahibi olmadan kullanılmaya kalkılarsa buda kolaylıkla tespit edilip belirlenebilmekte, bilgi transferi gibi olumsuz durumlar da bu sayede belirlenerek engellenebilmektedir.

Barkod Tescilinin en önemli özellikleri nelerdir ? diye sorulacak olursa bunun çok basit bir yanıtı var. Şirketler firma bünyelerinde topladıkları bilgileri kendi barkod sistemlerine aktarmaktadırlar. Bu süreç elbette emek ve çaba gerektiren bir durum olduğu için kullanılan barkodların yalnız ve yalnız o şirket tarafından kullanılması gerekmekte ya da şirketin izin verdiği yan kuruluşlar tarafından kullanılması sağlanabilmektedir. Bunun yanında bilgilerin çalınıp kullanılamaması için de barkodlar tescil ettirilmektedir. Barkodlara girilmiş milyonlarca bilgi başka rakip şirketler tarafından çalınarak kullanılmak istenebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için bilgi güvenliği duvarı oluşturmak şarttır. Tescil işte bunlar için gereklidir.

endustriyel-tasarim-tescili1

Şuanda sektörel anlamda piyasada  barkod tescili  konusunda güvenilir ve profesyonel olarak hizmet veren şirketlerin sayısı çok değil. Binlerce danışmanlık veya kuruluş olmasına rağmen kusursuz hizmetin verildiği söylenemez. Ama bunların içinden       %100  olarak memnun müşteri kitlesine sahip olan markatescilim.com.tr web sitesi firmanızın barkodlarını güvenilir bir şekilde tescillemekte, profesyonel bir yönlendirme ve bilgilendirme yaparak da müşterilerne yardımcı olmaktadır. Hemen siz de bu markatescilim ile irtibata geçerek şirketinize ait barkod oluşturabilir ve tescilini sağlayabilirsiniz.