Mescid-i Aksa Yahudilerin Saldırısına Uğruyor

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi İmamı İkrime Sabri, bütün Müslümanlar amacıyla mübarek bir yer olarak kabul edilen Aksa Camisi’nin son zamanlarda aşırı sağcı Yahudilerin saldırılarına maruz kaldığını belirterek, “İsrail askerleri şuurlu bir biçimde emniyet tedbirlerini artırıp, halkın ibadet etmesini engelliyor” dedi.

Sabri, Cuma günü düzenlenecek Kuranı Kerim-i şık okuma müsabakasına katılmak amacıyla IKBY Süleymaniye kentine geldi. Sabri, söz hususu müsabaka evveli Mescid-i Aksa Camisi’nın hali ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Mescid-i Aksa’nın çevresinde emniyet hedefiyle tespit edilen İsrail askerlerinin işgalci olduğunun altını çizen Sabri, “Güvenlik tedbiri adı altında son zamanlarda şuurlu bir biçimde Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını engellemek istiyorlar. İsrail’in niyeti Mescid-i Aksa’yı işgal edip, Yahudilere ibadet yolunu açmaktır” ifadelerini kullandı.

-“Mescid-i Aksa her gün Yahudilerin saldırısına uğruyor”

İsrail’in Mescid-i Aksa üstünde yaptığı tarihsel planlarının şuandan başarısızlıkla sonuçlandığına ilgi çeken Sabri, “Camiden zorla çıkarılıp, ibadet etmemize engel olmalarına rağmen, işgal hareketine engel olmaya devam edeceğiz” olarak konuştu.

Mescid-i Aksa’nın korunması ve saldırılara karşı sessiz kalınmaması amacıyla bütün Müslümanlara davette tespit edilen Sabri, “Her gün Yahudilerin saldırılarına maruz kalan Aksa’nın korunması ve maruz kaldığı tehlikenin ortadan kaldırılması amacıyla bütün Müslümanların sorumluluklarını yerine getirmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Arap ve İslam ülkelerinin kendi iç problemleri ile meşgul olmalarından ötürü Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunması amacıyla yeterli ilgiyi gösteremediklerini açıklayan Sabri, “Hükümetimiz Kudüs’ü koruyacak güçte değil. İsrail de bu durumdan istifa ederek baskı yapmak amacıyla bütün imkanlarını seferber ediyor. Kudüs halkı dışında İsraililere reaksiyon verecek ya da onların karşısında duracak” kimsenin olmadığını kaydetti.

Diğer Haberler

Ekvador'da Orman Yangını Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi

Ekvador'un başkenti Quito'da 3 gündür süren orman yangını nedeniyle olağanüstü h...

Macron ile Trump Arasında BM'de Filistin Tartışması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kuru...

Poroşenko'dan Türkiye ile stratejik ortaklık vurgusu

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler...

FETÖ'cü Darbe'de Demokrasi Kazandı

Tümgeneral, Tuğgeneral, albay, yarbay ve çok sayıda rütbeli subayın da aralarınd...

Birleşmiş Milletler: Yüzlerce Sivil Erkek Kayboldu

Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te rejimin kuşattığı muhalif bölgelerden rejimin ko...

Mafyaya Mesaj Vermek İçin 68 Lüks Otomobili Parçalattı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucu mafyaları ve yolsuzluk ile...

ABD'de Bir Yolcu, Kalkış Sırasında Uçaktan Atladı

ABD'de Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda United Express'a ait uçakta bulun...

Gazeteciliğe Teşvik Toplantısı Yapıldı

Belçika'da, meslek seçme adımında tespit edilen Türk lise öğrencilerini gazeteci...

Rusya, Geliştirdiği Koronavirüs Aşısını Ülkenin Tüm Bölgelerine Gönderdi

Rusya'da Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği Sputnik V aşısı, ülke genelinde ted...

Rus Asker Yargılandı! Ömür Boyu Hapis İsteniyor

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları nedeniyle, Ukrayna'da ilk kez bir Rus askerin...

Rusya, Finlandiya'nın Gazını Kesiyor

Rusya, NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya'nın gazını kesiyor. Rusya, Finl...

Merkel: Türkiye'nin AB'ye Üye Olabileceğini Sanmıyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi Suri...

Suriye Krizi Türkiye'ye Zarar Veriyor

8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında düzenlenen "İnsani Sorunlar: Temel Sebeple...

Kim'den Trump'a Benzeri Görülmemiş Tehdit

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye Sert Uyarı: "En Yıkıcı Silahlar Kullanılabil...

En Yaşlı Fil Satao'nun Cansız Bedeni Bulundu

Türünün son örneklerinden büyük dişli Afrika fili Sata'nun cansız bedeni ulusal ...