Tamamı Temizlene Kadar Mücadele Sürecek

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “”Terörle mücadelede rastgele bir vakit söz hususu değildir. Süreyi zaman amacıylade değil hedeflerle belirleme ediyoruz. Mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasında, “Bugün gazetelerde, dünkü birtakım toplantılarımızda terörle mücadele bağlamında bir vakit verildiğine dair haberler var. Bir an evvel bu operasyonların başarı ile tamamlanması amacıyla gece gündüz çalışıyoruz fakat rastgele bir vakit söz hususu değildir. Süreyi zaman amacıylade değil de varmamız gereken hedeflerle belirleme ediyoruz. Dağlarımız, ovalarımız, şehirlerimiz bu canilerden temizleninceye kadar, şehirlerimizin, ilçelerimizin her bir sokağı emniyetle, huzurla girilen sokaklar oluncaya kadar terörle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“Başladığımız işi tamamlayacağız”

Huzur ve demokrasi operasyonunun yarıda kesilmeyeceğini ifade eden Davutoğlu, “Kimse başladığımız huzur ve demokrasi operasyonunun, çıktığımız bu yolun yarıda kesileceğini, diğer istikametlere gidileceğini düşünmesin. İnşallah milletimizle, bölgedeki vatandaşlarımızla eş güdümlü başladığımız işi tamamlayacağız. Bu ülkede şiddet ve terör son noktaya kadar bitirilinceye kadar yolumuza devam edeceğiz. Er ya da geç kesinlikle muvaffak olacak, milletimizi yine huzur ve emniyete kavuşturacağız” olarak konuştu.

“Devlet ile vatandaş arasına giremeyecekler”

Felaket senaryosu yazanların, insan canına kıyanların ve çocukların eline silah veren cellatların vatandaş ile devletin arasına giremeyeceğini bildiren Davutoğlu, “Bizi, demokrasiden, hukuktan, insan onurunu temel alan, her vatandaşımızı sahiplenen siyasetten de kimse geri çeviremeyecek. Bizim gözümüzde her vatandaşımızın hakkı, hukuku birdir. Her vatandaşımızın hakkını güvenliğini sağlamak bize bir namus borcudur. Türk, Kürt, Sünni, Arap, Alevi ayrımı bize yasaktır, haramdır. Ayrımcılık yapan hiç kimseyle bir arada, eş güdümlü olmayız, olmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Devletimiz o eski tuzaklara düşmeyecektir”

Devletin eski tuzaklara düşmeyeceğini altını çizen Davutoğlu, “Devletimiz yalnızca ve yalnızca suç işleyenlerin yakasına yapışacak ve katiyen sürüklendiği o eski tuzaklara düşmeyecektir. 90’lı yıllarla bugünleri karşılaştıranlar da bilsinler ki, halk ile teröristi ayırt edecek, halkımıza Türkiye’nin her köşesinde en derin merhametle yaklaşacak, halkımıza düşman bulunan teröristlere ise en kararlı mücadeleyle karşı koyacağız. Terörle mücadelemizde birinci evvelliğimiz vatandaşımızın canını ve malını güvenliğini sağlamaktır. Asla eski Türkiye’ye geri dönülmeyecek ama katiyen Türkiye, terör örgütünün planlarına da kurban edilmeyecek” diye konuştu.

“Tek tek hesap sorulacak”

Davutoğlu, verdiği kaynakları vatandaşlar amacıyla harcamayan Güneydoğudaki belediyelerin tek tek hesabının sorulacağını ifade ederek, “Sizden beklediğimiz tek şey, bu milletin rahatını bozmayın, gönderdiğimiz kaynakları halka hizmet amacıyla kullanın ve bu halka aidiyetinize sadık kalın. Bunu uygulamak yerine, halka hizmet etmek yerine Türkiye’nin nerede bir düşmanı varsa, Türkiye’ye düşmanlık ilan etmiş hangi başkent varsa oralara gidip onlarla kol kola girmek bu milletin geleceğinde mahkum olacaksınız manasına gelir. Böylesine çukur siyasetinin peşinde bulunan belediyecilik yapıyorlarsa maalesef şehirlerimiz tarumar ediliyor. Hiç merak etmeyin, personel giderlerinin nereye gittiği, yatırımlara dönüştürülmeyen bu kaynakların ne amacıyla kullanıldığı tek tek araştırılacak ve hesabı sorulacaktır” dedi.

Diğer Haberler

AK Parti Kampı Esnafın Yüzünü Güldürdü

Afyonkarahisar'da iki gün süren AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantıs...

Oruç Reis Tekrar Denize Açıldı

Doğu Akdeniz'deki sismik arama faaliyetlerinin ardından 13 Eylül'de bakım ve ikm...

Melih Gökçek Baltayı Taşa Vurdu

Melih Gökçek, ABB Başkanı Mansur Yavaş yönetimini başörtüsü üzerinden eleştirmek...

Kayseri'deki FETÖ/PDY Operasyonunda 6 Kişi Adliyede

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tahkîka...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atama Kararları Resmi Gazete’de

İller Bankası ve MSB’de Önemli Değişiklikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Çözümlerimizde Müzakere Yöntemini Kullanacağız

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer bugün Türkiye bu reformla...

Adnan Menderes Barajı 8 Yılda 1,4 Milyar Kazandırdı

Aydın'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2010 yılında hizmete açı...

Oynanan Oyunun Ne Olduğu Ortaya Çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs'ta yan y...

ABD'ye resti çekti: Sabrımız taşarsa başımızın çaresine bakarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'ın sorularını yanıtladı. ABD ile kur...

15 Milyon Dolar Sahiplerine İade Edildi

İstanbul'daki havalimanlarında son 2 ayda bavullarda ele geçirilen yüklü miktard...

Rusya'nın Kararları Ekonomiyi Etkileyecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının ...

Berat Albayrak Geri Mi Dönüyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. tur seçimlerini kazanmasının ardından gözler yeni ku...

İran ile Suudi Arabistan Arasında Gerilim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İran ile Suudi Arabistan arasında...

161 Şehidimiz Var 2839 Kişi de Gözaltında

Başbakan Yıldırım, "Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. ...

Üniversite'te Ait Arazi Kişisel Kullanıldı Mı?

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik...