85 Kişiyi Öldüren Terörist

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fransa’nın Nice kentinde Fransa Milli Günü kutlamaları sırasında bir saldırgan, kullandığı kamyonu kalabalığın içine sürdü. Olayda 84 kişi hayatını kaybetti, 52’si ağır 100’den fazla kişi yaralandı.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU, RESMİ ORTAYA ÇIKTI

Konu ile ilgili ortaya bir çok iddia atılırken hiçbir terör örgütü olayı üstlenmedi. Fransız basını saldırganın, 31 yaşındaki Tunus kökenli Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğunu duyurdu. BFM kanalı, polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Nice kentinde ikamet eden 31 yaşındaki saldırganın evli ve üç çocuk sahibi olduğunu duyurdu. Saldırganın kamyon şoförlüğü yaptığı bildirildi.

KUZENİ HER ŞEYİ ANLATTI

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan saldırgan Mohamed Lahouaiej Bouhlel’in kuzeni, teröristin cihatçıları sevmediğini, hiçbir zaman camiye gitmediğini ve domuz eti yiyip alkol aldığını, uyuşturucu kullandığını ve Müslüman olmadığını söyledi.

KARISINI DÖVÜYORMUŞ

Bouhlel’in kuzeni, üç çocuk babası saldırganın cihatçıları sevmediğini ve karısını dövdüğünü de söyledi, “Bouhlel bir Müslüman değildi, o bir hastaydı” şeklinde konuştu.

iste-84-kisiyi-olduren-teroristin-fotografi-ve_x_8612018_7794_z1[1]

KOMŞULARI SALDIRGANI ANLATTI: BUNALIMDAYDI

Saldırganın komşularına göre de Bouhle, namaz kılmayan, dinden çok kadınlarla ilgilenen biriydi. Latin danslarından salsaya da ilgileniyordu. Komşularına göre kamyon şoförlüğü yapan Bouhlel, boşandığından beri bunalımdaydı. Geçtiğimiz günlerde direksiyon başında uyuyup bir kazaya neden olmuştu.

MADDİ SORUNLAR YAŞIYORDU

Maddi sorunların da eklenmesiyle Bouhlel’in “saldırganlaştığını” belirten komşularından Jasmine, “Kaba ve biraz tuhaf biriydi. Karısından şikayet edip dururdu” dedi.

“İKİ KIZIMA FAZLA BAKARDI”

Anan adlı bir başka komşusu, “Yakışıklıydı. İki kızıma fazla bakardı” diye konuştu.

“DİNDAR BİRİNE BENZEMİYORDU”

Sebastien adlı komşusu da, “Dindar birine benzemiyordu. Sık sık şort giyerdi, bazen de ‘güvenlikçi’ botu giyerdi” ifadesini kullandı.

“SESSİZ SAKİN BİRİYDİ”

Telegraph’a konuşan bir diğer mahalle sakini de “Sessiz sakin biriydi. Müslüman olduğunu bilmiyordum” dedi.