7 Milyarda Bir Görülen Hastalığı Hayatını Kararttı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

7 milyarda bir görülen bir hastalıkla doğan Mandy Sellars, devamlı büyüyen bacaklara sahip. 41 yaşındaki Mandy Sellars’ın 107 kiloya ulaşan bacağı kesildi. Ama inatçı olan bacağı tekrar büyümeye devam ediyor.

HALA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Daily Mail’in haberine göre; Mandy Sellars doğduğunda bacakları yeni doğmuş bir bebeğin bacaklarına göre beş kat daha büyüktü. Doktorlar Mandy’nin yürüyememe ihtimalinin olduğunu söylediler. Mandy, tüm sorunları atlattı, ancak bacaklarından biri kesilmiş olmasına rağmen büyümeye devam etti.

DÜNYADA SADECE ONDA VAR

Dünyada sadece Mandy Sellars’da görülen bu hastalık, kemik ve yağ dokusundaki büyüme sebebiyle bacağın anormal bir şekilde büyümesine neden oluyor. Kan zehirlenmesi nedeniyle 2010 yılında bacağı kesilen Mandy Sellars, şaşırtıcı bir şekilde kesilen bacağının yeniden büyüdüğünü fark etti. Sellars’ın bacağının genişliği iki yıl içinde bir metreye ulaştı. Doktorlar da onun durumu karşısında şaşkına dönmüş durumda.

 7-milyarda-bir-gorulen-hastaligi-tum-hayatini_x_8493595_3067_z5[1]

KONULAN TEŞHİS SONUCU HAYATI DEĞİŞTİ

Cambridge Üniversitesi bilim insanları, Sellars’ın DNA haritasını çıkardı. 2012 yılında, doktorlar PİK3CA geninde bir mutasyon nedeniyle, bacaklarında ve ayaklarında kontrol dışı büyüme meydana geldiğini söylediler. Sellars, sorunun nerden kaynaklandığını öğrendiği için rahatladığını söyledi.

Sellars, konulan teşhis üzerine doktorların teklif ettiği bir ilacı kullanmaya başladı. Bacağı daralmaya ve küçülmeye başlayan kadın, “Çok mutluyum, adeta hayatım değişti” açıklamasında bulundu.