Yollar Kapandı, İş Yerleri Girilemez Hale Geldi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ordu’da şiddetli yağış sonucu kent merkezinden geçen dereler taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Uluslararası konuma sahip Karadeniz Sahil Yolu bir süre çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bazı iş yerlerinin içerisinde ise 1 metreye yaklaşan toprak yığınları oluştu.

Ordu’da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinden geçen bazı derelerde taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Giresun ve Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından Ordu’da, sağanak etkili oldu. Dün akşam itibariyle başlayan yağış nedeniyle Altınordu ilçesinden geçen Bülbül Deresi’nin bazı bölümlerinde taşkın meydana geldi. Dere üzerindeki köprülerin demir korkuluklarını yıkan su, cadde ve sokakları göle çevirdi. Taşkın nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Yağış Sonucu Taşkınlar Meydana Geldi yol Ordu-Giresun ve Ordu-Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı

KARADENİZ SAHİL YOLU ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI

Taşbaşı Mahallesi’ndeki kilisenin yanından geçen derede de taşkın meydana geldi. Taşkın ile gelen su Karadeniz Sahil Yolu’nu göle çevirdi. Uluslararası konuma sahip olan yol hem Ordu-Giresun hem de Ordu-Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı. Trafik, Ordu’nun üst kesiminden geçen çevre yolundan sağlanırken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu yeniden trafiğe açmak için çalışma başlattı.

İŞ YERLERİNDE 1 METRELİK TOPRAK YIĞINLARI OLUŞTU

Öte yandan, yağışın boyutu gün ağırınca ortaya çıktı. Bazı iş yerlerinin içerisinde 1 metreye yaklaşan toprak yığınları oluştu. Üst kesimlerden sel suları ile birlikte gelen toprak ve çamur cadde ve sokaklar ile iş yerlerini bastı. Belediye işçileri ve işletme sahipleri, iş yerlerinde temizlik çalışması sürdürdü. Gece boyunca devam eden yağışın durması ile ekiplerin çalışması da yoğunlaştı. Ulaşıma kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

Yağış Sonucu Taşkınlar Meydana Geldi yol Ordu-Giresun ve Ordu-Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı

MAHSUR KALAN 1 KİŞİ YARALI OLARAK KURTARILDI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kentte etkili olan sağanağın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Altınordu ilçesine metrekareye 92 kilogram, Fatsa ilçesine 120 kilogram, Perşembe ilçesine de 130 kilogram yağış düştüğünü belirten Sonel, “Altınordu’da Bülbül Deresi taşmış, tedbir amaçlı trafikte bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Şu an itibari ile trafikte yollarımız açıktır. Bülbül Deresi’nde de su seviyesi düşmeye başlamıştır. Altınordu merkezdeki birçok ev ve iş yerini su basmış, ekiplerimizce su tahliye işlemleri yapılmakta. Altınordu Akçatepe kırsal mahallemizde mahsur kalan Hüseyin Topuz (66) isimli vatandaşımız kolundan yaralı olarak kurtarılmıştır, Kökenli kırsal mahallemizde mahsur kalan Hacer Şensoy (73) isimli vatandaşımız ekiplerimizce kurtarılarak güvenli yere alınmıştır. Herhangi bir can kaybımız çok şükür bulunmamaktadır. Tüm ekiplerimizle birlikte 19 ilçemizde sahadayız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

10 Bin Polis Adayı Alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Polis Akademisi Başkanlığı bünye...

Putin'in Ölüm Listesi İfşa Oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İngiltere'de yaşayan 6 hedefi içeren yeni...

Darbecilere En Büyük Darbeyi Vuran 5 İsim

Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'da...

Tek Gözlü Köpekbalığı, Görenleri Şaşkına Çevirdi

Endonezya'da balıkçıların ağına takılan köpekbalığı, görenleri şaşkına çevirdi. ...

Gençler camilerde buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Gençler Sabah Namazında Buluşuy...

Jeff Bezos'un Lüks Yatı Yalıkavak'a Demir Attı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 136 metre uzunluğundaki 'Flying Fox' isimli yat...

Hollanda'da Silahlı Saldırı: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Hollanda'nın Rotterdam kentinde bulunan üniversite hastanesi Erasmus Tıp Merkezi...

Uygulamayı Yükleyenlerden 15 Milyon Liralık Dijital Dolandırıcılık

“İnat Box” Uygulamasıyla 15 Milyon Liralık Dijital Dolandırıcılık: 27 Kişi Tutuk...

Miss Turkey Güzeli Cemrenaz Turhan’dan Sürpriz Kariyer

Amazon Film Stüdyoları’nda Mühendislik Görevi Güzellik Yarışmasından Mühendisli...

Eski Damat Adayı Dolandırıcı Çıktı!

2018 yılının büyük ikramiyesini kazandığı iddia edilen Medet Batal'ın yalan söyl...

Zor Günler Geçiren Çılgın Sedat Sitem Etti

Beylikdüzü'ndeki evinde yangın çıkan ve neredeyse her şeyi küle dönen şarkıcı Çı...

Meclis'te Dünya Kupası Coşkusu

AK Parti Grubu Al Bayraklarla Donatıldı Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Kosov...

İstanbul 2016'da ünlü akınına uğrayacak

Sting'in Londra'da keşfettiği, Amerikalı caz trompetçisi Chris Botti, 16 Ocak't...

Araç Tescilinde Yeni Dönem! Noterliklere Devredilecek

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işle...

Gazze için Kendini Yakan ABD'li Asker Bushnell'in Adı Verildi

Batı Şeria sokaklarından birine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protest...