Telefon Dolandırıcılarının Son Yöntemi Şaşırttı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtarak telefonla kandırdıkları yurttaşların para ve ziynet eşyalarını alan dolandırıcılar, son dönemlerde bu hususta yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor.

Edirne Tüketiciler Derneği Başkanı Murat Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, basit para kazanmayı hedef edinen bireylerin etkileşim yolu ile dolandırıcılıkta her gün yeni bir dolandırıcılık yolunu denediklerini söyledi.

Dolandırıcıların son dönemde Tüketici Hakem Heyetlerinin ismini kullanmaya başladıklarını bildiren Kocabaş, bu yüzden yurttaşların bu tür aranmalara itibar etmemesini isteyerek, şunları kaydetti:

“Vatandaşlar, birtakım kişiler yönünden aranıp, ‘Tüketici Hakem Heyetine yaptığınız müracaat sonuçlandı’, ‘Parayı tahsil etmek amacıyla kart bilgilerinizi verin’ olarak kandırılmaya çalışılıyor. Dolandırıcılar, bankadan sarfedilen kredilerin dosya masrafı kesintilerinin iadesini sağlayacaklarını vadederek, ücret talep ediyor. Son zamanlarda aşırı derece şikayet geliyor.”

Kocabaş, telefonla uygulanan “Sizin isminiza paranızı tahsil edeceğiz”, “Bankalarla alakalı paranızı tahsil edip size ödeyeceğiz” gibi mesajlarla dolandırıcılıkların artmakta olduğunu aktararak, “Halkımız, muhakkak bu şahıslara rastgele bir bilgi vermesin, polise başvursunlar” diye konuştu.