Süleyman Soylu Paris’e Gitti

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (OECD) “İşin Geleceği” forumu amacıyla Paris’e geldi.

Merkezi başkent Paris’te tespit edilen OECD Çalışma Bakanları toplantısı ve ardındannda düzenlenen “İşin Geleceği” forumuna katılan Soylu, basın mensuplarına görüşmelerini değerlendirdi.

Soylu, OECD ülkelerinin çalışma bakanlarının 2007 sonucunda yaşanan ekonomik krizde ve ardındannda yaşadığı tecrübeleri paylaştığı ve krizin çalışma hayatına nasıl yansıdığına yönelik bir çalışma toplantısı yapıldığını söyledi.

Toplantıda, ekonomik krizin etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalkmasına binaen meydana çıkan yeni istihdam politikalarının tartışıldığını dile getiren Soylu, bu kapsamda ülkelerin kriz ardından yaşayacağı zorluklara yönelik problemlerin da masaya yatırıldığını kaydetti.

Soylu, toplantının ana ilişkisinin işgücü piyasasında kapsayıcılık bulunduğunu; bilhassa kadınlar, gençler, engelliler ve 55 yaş üstü yaşlıların ortamında bulunduğu kırılgan kümelerin istihdama dahil edilmesine dair düşünce alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Yapılan görüşmelerde ise, bilhassa 15-25 yaş arasındaki genç işsizliğiyle kırılgan kümelerin muhtemel bir ekonomik krizden etkilenmemesine dair alıncak önlemlerin üstünde durulduğuna vurgu yapan Soylu, bunun yanı sıra bir tehdit öğeyi şeklinde eşitsizlikler ilişkisinin da işlendiğine ilgi çekti.

Soylu, bütün bu mevzu başlıklarıyla alakalı Türkiye’nin çabaları ve geldiği noktaya dair meydana çıkardığı tabloyu da ifade ettiklerini ve 2002-2015 çalışma hayatına dair bir de sunum yaptıklarını söyledi.

Bakan Soylu “Son 1 senede 1 milyon iş gücünün çalışma hayatına katıldığını, küresel krizin etkili bulunduğu 2007-2015 tarihleri arasında 5 milyon şahsa istihdam sağlandığını ve bunun da bilhassa kırılgan gruplara dair uygulanan reformlarla yapıldığını anlattık” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, Avrupa’da hissedilen ekonomik krizden etkilenmediğine vurgu yapan Soylu, Türkiye’nin ekonomik kriz öncesinden ekonomik kriz ardındanna OECD ülkeleri arasında ve G20 ortamında istihdamını en fazla arttıran ülke bulunduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Merkez Bankası'ndan Döviz Dönüşüm Desteğinde Yeni Düzenleme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, firmaların yurt dışından elde ettikleri döviz...

Trump'la Birlikte Dolar'da Yükseliş mi Düşüş mü Olacak?

Özellikle son 1 yılda dolarda aşırı değişimler yaşanmaktadır. 2,80 tl lerden son...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uluslararası Bor Sempozyumu'na (B...

Merkezden Dolara Bir Hamle Daha!

Merkez Bankası ihracat reeskont kredi ödemelerinde kuru sabitledi. Merkez Bankas...

Ünlü Ekonomist İslam Memiş: Altın 600 Lirayı Görebilir

Geçtiğimiz yıl rekor üstüne rekor kıran gram altın bu yıl yatırımcısına beklediğ...

EYT Düzenlemesi Bu Hafta Meclis'e Gelir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin bu hafta Mecl...

İran Riyalinde Çöküş Sürüyor

735 Doları Olan “Milyarder” Sayılıyor İran’da ulusal para birimi riyal, 2026 yı...

Defne Üretiminden Büyük Gelir Elde Ettiler

Samsun'da orman köylüleri, 25 bin dekar defne ormanında yıllık yaklaşık 1500 ton...

HSBC'nin Londra'daki Merkezinde Çalışan Bir Kişide Koronavirüs Tespit Edildi

İngiltere'nin en büyük bankası HSBC'nin, Londra'nın finans merkezi Canary Wharf'...

65 Yaş Üstü Engellilere Ödenen Maaşlarda Yeni Düzenleme

Yaşlı aylığı için daha önce hane içindeki fert başına düşen gelire bakılırken, y...

Araç Muayene Ücretleri Daha Da Zamlanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ...

Karpuz Tezgahlara Erken Geldi

Yaz meyvesi olarak bilinen karpuz, tezgahlara düşmeye başladı. İran üzerinden Tü...

Bütçe fazla verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yılın şubat ayında 2,4 milyar lira açık veren bü...

Taksicilere ÖTV Kalktı Lüks Araçlar Taksi Yapıldı

Ticari araçlara tanınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetiyle birlikte Adana'd...

Dolarda İnecek Borsa Çıkacak Tahminleri

Yatırım uzmanlarına göre önümüzdeki günlerde referandumdan evet çıkmasıyla birli...