Sembol Olan Filistinli Kadın, 8 Yıl Sonra Ailesine Kavuştu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İsrail hapishanesinde 8 yıldır tutuklu bulunan Marah Bekir ismindeki Filistinli bir kadın, İsrail ve Hamas arasındaki esir takası anlaşması sonrası serbest bırakıldı. Filistin direnişinin sembol isimlerinden olan Bekir, Kudüs’teki evinde ailesi tarafından coşkuyla karşılandı. O anlar ise kameraya yansıdı. Bekir, 2015’te 16 yaşındayken gözaltına alınmış ve görüntüleri dünya basınında yankı uyandırmıştı.

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerindeki 24’ü kadın 15’i de 18 yaş altı çocuk olan 39 Filistinli esir serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Filistinli kadınlardan Marah Bekir, 8 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu. Kadının ailesiyle kavuşma anı ise kameralar tarafından anbean kaydedildi.

COŞKUYLA KARŞILANDI

İsrail askerlerinin kendisini elinden vurması olayının ardından 12 Ekim 2015’te 16 yaşındayken gözaltına alınan ve 8 yıldır İsrail hapishanelerinde olan Marah Bekir ismindeki Filistinli kadın, Kudüs’te yaşayan ailesi tarafından coşkuyla karşılandı.

İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinliler, ailelerine kavuştu

MARAH BEKİR KİMDİR?

2015’te 15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bekir, 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Marah Bekir, 23 yaşında yıllar sonra yeniden özgürlüğüne kavuştu.

Marah okul çıkışında yaralı olarak gözaltına alınmış, görüntüleri dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Alıkonulduğu sırada İsrail askerlerinin kolundan vurduğu Bekir, ilk duruşmasına da ayakları kelepçeli vaziyette tekerlekli sandalye ile çıkmıştı.

İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinli kadın, 8 yıl sonra ailesine kavuştu

ESİR TAKASI ANLAŞMASI

Filistin direniş hareketi Hamas’ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esirin İsrail’e ulaşmasından kısa süre sonra işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan İsrail’e bağlı Ofer Hapishanesi’nden 24’ü kadın 15’i 18 yaş altı çocuk olan 39 Filistinli esir serbest bırakıldı.