Hacı Adaylarına Müjde! Kontenjanlar Artırıldı

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekiler, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Muhammed bin Salih bin Tahir Benten ve bakanlık yetkilileri ile 2017 hac dönemiyle ilgili yapılacaklar konusunda bir araya geldi. Görüşmede, Görmez ve Suudi Bakan Dr. Benten, 2017 Yılı Hac Protokolü’nü imzaladı.

Toplantıda 2016’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Görmez, 2017 yılı hac dönemiyle ilgili görüşlerini aktararak Dr. Benten’den bazı taleplerde bulundu. Dr. Benten de Türk Hac organizasyonunun örnek bir organizasyon olduğunu belirterek Görmez’in taleplerini olumlu karşıladı.

59 BİN 200 OLAN KONTENJAN 80 BİNE ÇIKARILDI

Görmez, heyetler arası gerçekleşen toplantıda, Türkiye’nin nüfusunun 80 milyon olduğunu, Türkiye’ye tanınan kontenjanın binde 1 kota uygulamasına göre güncellenmesini gerektiğini gündeme getirdi. Suudi yetkililer, Görmez’in talebi üzerine geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, 80 bine çıkarıldı.

KADIN HACILARIN SIKINTILARI DEĞERLENDİRİLDİ

Görmez toplantıda, kadın hacıların Mekke ve Medine’de yaşadığı sıkıntıları da aktararak Mescidi Nebevi’de ziyaret sırasında kadın hacıların uzun süre bekletildiğini söyledi ve bu uygulamanın kaldırılmasını istedi.

Geçen yıl Mekke ve Medine’de, Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen hacı adayları için 2 adet Diyanet Hastanesi kurulduğunu hatırlatan Görmez, bu yıl bu hastanelerde Türk hacılarla birlikte Orta Asya ve Balkan ülkelerinden gelen hacı adaylarına da hizmet vereceklerini bildirdi.

RAPOR SUNULDU

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac farizasını yerine getirmek isteyenlerin rahatlıkla ibadetlerini yapabilmeleri için Suudi yetkililere rapor sundu. Toplantıda, ulaşımdan sağlığa, konaklamadan hacı adaylarının pasaportlarıyla ilgili prosedürlerin iyileştirilmesine kadar pek çok konuda yapılacak çalışmalar ele alındı.

Öte yandan Suudi Arabistan yetkilileri de Mekke’de kutsal mekanlardaki genişletme çalışmalarında sona yaklaşılması ve bazı bölgelerde çalışmaların tamamen bitmesi nedeniyle bu yıl hac kotasının yükseltildiği bilgisini verdi.

KURA 23 ŞUBAT’TA

2017 hac müracaatları ön kayıt işlemleri bugün sona erecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıran vatandaşların kayıt yenileme işlemleri ise 9-31 Ocak 2017’de yapılacak. Bu işlemlerin ardından Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 23 Şubat’ta yapılacak kura ile 80 bin hacı adayı belirlenecek.

Diğer Haberler

Enflasyon Rakamları Açıklandı Artış Sürüyor

Şubat ayında fiyatı en fazla artan ürün yüzde 88,51 ile karnabahar olurken, fiya...

Barcelona Sportif Direktörü: Arda Turan Takımda Kalacak

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, milli futbolcumuz...

İnstagram yıldızı Karaciğer Nakli Sonrası Hayatını Kaybetti

19 yaşındaki Brezilyalı Instagram yıldızı Maria Sofia Valim, karaciğer nakli son...

Miss World 2025 Birincisi Belli Oldu

Miss World 2025 Sonuçlandı: Dünya Güzeli Tayland'dan Dünyanın en prestijli güze...

Sporcular Depremde Enkaz Altında Kaldılar

Kahramanmaraş merkezli 04.17'de meydana gelen ve 10 ilde yaşanan 7.7 büyüklüğünd...

Kırmızı Reçeteli İlaç için Sahte Doktor Kartı Düzenledi

Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen, boynunda steteskop bulunan ...

Manchester United, Sancho ve Haaland için 1,9 Milyar TL Ödemeye Hazır

İngiliz devi Manchester United'ın, Borussia Dortmund forması giyen Jadon Sancho ...

Trump'ın Ek Vergi Çıkışına Çin'den Jet Yanıt

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme kararına Çin...

Babaya Yarım Gün İznin Şartları Belli Oldu

Doğum yapan işçi ve memur annelere tanınan yarım gün çalışma hakkı babaya da ver...

Yapılandırmada 2. Taksitte Son Gün 31 Mart

Kamuya olan vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların...

ABD ve Rusya'dan Halep'te ateşkes kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de çatışmaların durdurulmasının Halep'i de kapsa...

Tarım Arazilerimiz Yok Oluyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım...

Birleşmiş Milletlerden acil toplantı çağrısı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi üzerine Halep'te artan şiddeti ...

Arı Sütünün Kilosunu 8 Bin Liradan Satıyor

İnsan vücuduna çok sayıda faydası olan arı sütünün sağımına başlandı. Kilosu 8 b...

Meksika'daki Gizemli Gölün Sırrı Çözüldü

Meksika'da Cenato Angelita isimli göle dalış yapan İngiliz su altı fotoğrafçısı ...