Meksika’daki Gizemli Gölün Sırrı Çözüldü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Meksika’da Cenato Angelita isimli göle dalış yapan İngiliz su altı fotoğrafçısı Tom St George; gölün 30 metre altında bir sis tabakası ile karşılaştı.

SİSİN SEBEBİ ÇÜRÜYEN CESETLER

Dışarıdan bakıldığında gayet berrak görünen su, dibe yaklaşınca bulanıklaşıyordu. Daha da da aşağı inen George, sisin içinden geçti ve suyun daha da derinleştiğini fark etti. Sis tabakası gölün taban kısmı değildi, sanki göl içinde başka bir göl vardı. Bu keşif, su altı meraklılarının gündemine bomba gibi düştü. Eski bir Maya şehri olan Tulum, bu gölün yakınındaydı. Mayalar, kurban törenlerini burada yapıyor, cesetleri göle atıyorlardı. Yaklaşık 30 metre daha derinliği olan gölde, taş yataklarının çökmesi ile oluşmuş birçok mağara da mevcut. Çürüyen cesetler, bu sise sebep olmuştu fakat başka bir etmen daha vardı: Sisin üstü tatlı, altı tuzlu suyla doluydu. Yani organik maddeler oksijenin yokluğunda çürüyerek bir sis oluşturmuş.

esrarengiz-golun-sirri-cozuldu_x_8943959_6338_z31

”SÜRREAL BİR DENEYİMDİ”

Bu ilginç fenomen, gölün hala mistik bir yer olmasını sağlıyor. Tabanı kalkerli yapıda, içinde jeolojik olaylar sırasında çökmeyle oluşmuş bir mağara da barındırıyor. Tom St George, dalma deneyimini anlatırken “Düş müydü, gerçek miydi? Sanırım burada dalmak, benim için tam olarak sürreal bir deneyimdi.” ifadelerini kullandı.