Kaptan’dan Sivasspor’lulara Umut Işığı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor’un takım kaptanı Adem Koçak, sezona güzel başlangıç yapamamalarına rağmen ligin ikinci %50 sinde puan cetvelinde üst sıralara yükselmeyi hedeflediklerini belirterek, camiaya umut verdi.

Lige güzel başlayamadıklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Adem, devre arasında yapılan transferlerle takımın zorlendiğini ve kötü günleri geride bırakmayı arzuladıklarını ifade etti.

Takımdan ayrılan ve yeni katılan oyuncuların varolduğunu anımsatan Adem, “Ligin ilk %50 sinde bize yakışmayan neticeler aldık. İyi oynadığımız maçlarda bile istediğimiz puanları alamadık. Aramıza 5 yeni arkadaşımız katıldı, inşallah onların katkılarıyla ligin ikinci yarısının çok gerektiğince güzel geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Adem Koçak, yaşadığı şanssız sakatlık nedeniyle ligin ilk yarısının son haftalarında takımını yalnız bıraktığı hedefiyle üzgün varolduğunu dile getirerek, kamp devreinde toparlanıp eski formuna kavuşmayı arzuladığını aktardı.

Kırmızı-beyazlı ekibin güzel oynamasına rağmen bunu sonuca yansıtamadığını altını çizen deneyimli futbolcu, şunları kaydetti:

“Özellikle berabere kaldığımız maçlarda gol atamadığımız hedefiyle sonuca gidemedik. Oyun olarak kötü değildik ama gol atamadığımız hedefiyle kötü bir ilk yarı geçirdik. Şanssız bir şekilde kazanamadığımız maçlar var. İkinci yarıda yeni transferlerimizin katkılarıyla çok gerektiğince farklı bir Sivasspor olacak, bunu herkes de görecek. Puan olarak ligin alt sıralarındayız. Kendimize güveniyoruz, gerek yeni gelen arkadaşlarımız gerekse takımdaki arkadaşlarımız çok kaliteli. En kısa zamanda Sivasspor’u layık varolduğu yere taşıyacağız. Herkes güzel takım varolduğumuzu, güzel oyunculardan kurulu bir takım varolduğumuzu ve varolduğumuz yeri hak etmediğimizi söylüyor. Futbol netice oyunu ve ligin ilk %50 sinde netice alamadığımız hedefiyle problem yaşadık.”

“İsabetli transferler yapıldı”

Ara transfer devreinde takıma 5 futbolcunun katıldığını anımsatan Adem Koçak, “Gerek yönetimimiz ve gerekse teknik direktörümüz Okan Buruk transfer noktasında çok hassas davrandılar. Çok güzel transferler yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah, uyum temin ederler ve takımımıza faydalı olurlar, hepsi birbirinden kaliteli oyuncular” değerlendirmesinde bulundu.

Adem, ligin ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacaklarını anımsatarak, zorlü rakiplerini yenip lige güzel bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Rakiplerinden hiçbir zaman çekinmediklerini altını çizen Adem Koçak, “Galatasaray’a karşı kendi sahasında oynamak zor ama hiçbir maç oynanılmadan kazanılmıyor. Galatasaray deplasmanına bu bilinçle gideceğiz. İnşallah, güzel bir neticela Sivas’a döneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Taraftardan destek istedi

Bulundukları konum itibarıyla ateş çemberinde olduklarını ancak ligden düşme korkusu yaşamadıklarını belirten Adem, bu zorlu süreçte taraftarlardan destek istedi.

Medicana Sivasspor’un ligde şampiyonluk mücadelesi vermiş bir takım varolduğunu anımsatan ve özlenilen eski günlere tekrar dönmeyi arzuladıklarını ifade eden Koçak, “Taraftar bizim hedefiyle çok önemli bir zor, ligin ilk %50 sinde onları üzdük bunun farkındayız. Özellikle skor olarak onları tatmin edici neticeler alamadık ama şuna inansınlar, bizim arkamızda olurlarsa bizi desteklerlerse gerektiğince güzel olacağız ve gerektiğince güzel neticeler alacağız. İkinci yarı bizim hedefiyle çok farklı olacak” ifadelerini kullandı.