İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Dursun Boran’dan İsmet Ertekin ve Ayten Ertekin’e Dava!

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Büyükçekmece’de Tehdit ve Hakaret Davası Açıldı!

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Dursun Boran, sosyal medya ve çeşitli dijital platformlarda kendisine yönelik hakaret ve tehdit içeren paylaşımlar nedeniyle İsmet Ertekin ve Ayten Ertekin hakkında hukuki süreç başlattı. Boran, şikâyet dilekçesini doğrudan savcılığa sunarak, mağduriyetinin giderilmesi için ceza davası açıldığını duyurdu.

Hakaret ve Tehdit Suçları

Boran, yaptığı açıklamada, tehdit ve hakaret içeren paylaşımların Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi uyarınca suç teşkil ettiğini belirtti. Bu paylaşımların ifade özgürlüğü ile bağdaştırılamayacak şekilde özel hayatın gizliliği ve onura karşı bir ihlal olduğunu vurguladı.

Ayten Ertekin Sanık Oldu

Ayten Ertekin, Twitter’da Dursun Boran’a yönelik “Sen adam mısın? Senin de karının resimleri yayınlanacak” şeklinde hakaret ve tehditlerde bulundu. Ertekin, 8 Aralık 2025 saat 13:15’te Büyükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanık sandalyesinde hesap verecek. Ayrıca, kendisine 300 bin TL’lik tazminat davası da açılacak.

İsmet Ertekin Hakkında Ceza Davası

Boran’a hakaret ettiği gerekçesiyle İsmet Ertekin hakkında da Büyükçekmece 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ne ceza davası açıldı. Geçen ay açılan dava sonuçlanmak üzere ve İsmet Ertekin’in mahkûmiyetine karar verilmesi bekleniyor.

Karı-Koca Sanık Oldular!

İsmet ve Ayten Ertekin, hakaret suçlarından yargılanmak üzere sanık durumundalar. Ayrıca, çiftin kaçak işçi çalıştırma ve lüks villalarla ilgili olumsuz haberleri gündeme gelmişti. Boran, bu tür haberleri kamuoyuna duyurduktan sonra tehdit, şantaj, iftira ve hakaret mesajları aldığını belirtti.

Dursun Boran’ın Hukuki Mücadelesi

Dursun Boran, avukat tutmak yerine kendi hakkını bizzat savunmayı tercih ettiğini açıkladı. Hukuk alanında son derece bilgili olduğunu vurgulayan Boran, “Avukatlara güvenmek yerine kendi hakkımı kendim savunurum. Hukuku birçok avukattan daha iyi biliyorum ve bu davayı kazanacağımdan şüphem yok” dedi.

Boran’ın mahkemeye sunduğu dilekçede, sanıkların işlediği suçların Türk Ceza Kanunu (TCK) 125. madde (hakaret), 106. madde (tehdit) ve 136. madde (kişisel verilerin hukuka aykırı paylaşımı) kapsamında cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanımızın Şeref Gazetecisi Dursun Boran!

Dursun Boran, Türkiye’nin en saygın gazetecilerinden biri olarak Cumhurbaşkanı tarafından “Şeref Gazetecisi” unvanı taşıyan bir isimdir. Ancak bu unvanı taşıyan bir gazeteciye yönelik yapılan hakaret, iftira ve şantaj içeren saldırılar, sadece bir kişiye değil, basın özgürlüğüne de yöneltilmiş bir tehdittir.

Boran, “Basın özgürlüğü, kimseye hakaret etme ve kişilik haklarına saldırma hakkı vermez. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağım” diyerek mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Mahkemeden çıkacak karar kamuoyu tarafından büyük bir dikkatle bekleniyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Diğer Haberler

İyi Parti'nin Sakarya İl Kongresi'nde İmza Krizi

İyi Parti Sakarya İl Kongresi'nde, imza tartışması çıkarken, salonda kısa süreli...

Kardeşim Barış Özel, Adalet Yürüyüşü'nden Beri İşsiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki ziyaretleri sırasında dikkat çeken bir...

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Yeni anayasa, iç tüzük başta olmak üzere milleti...

Şenol Güneş'ten Muharrem İnce Göndermesi

Yeni sezon hazırlıkları için Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanan Beşikt...

Hükümetin Yeni Vergi Paketi CHP Lideri Özel'i Öfkelendirdi

Dün AK Parti'nin duyurduğu yeni vergi paketiyle ilgili değerlendirmelerde buluna...

20 Temmuz'dan Beri Terör Hücumu Var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Maalesef son derece hain bir plan işliyor....

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından FETÖ itirazı

TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ve Nejat Güllü'nün de aralarında bu...

ABD'ye resti çekti: Sabrımız taşarsa başımızın çaresine bakarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'ın sorularını yanıtladı. ABD ile kur...

Rusya'nın Kararları Ekonomiyi Etkileyecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının ...

Tamamı Temizlene Kadar Mücadele Sürecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ""Terörle mücadelede rastgele bir vakit söz hususu değ...

Kayseri'deki FETÖ/PDY Operasyonunda 6 Kişi Adliyede

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tahkîka...

15 Milyon Dolar Sahiplerine İade Edildi

İstanbul'daki havalimanlarında son 2 ayda bavullarda ele geçirilen yüklü miktard...

İngiltere Viyana Sözleşmelerine Uymadı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İngiltere'deki Türk diplomatların hesa...

Kılıçdaroğlu Bürokratlara Çağrı Yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik "Emir almıştım diyerek bu kirli...

CHP'de Kurultay Çalışmaları Bitti

Bugüne kadar 34'ü olağan, 18'i de inanılmaz olmak üzere 52 kurultay sağlayan CHP...