Genç piyanist Cimuk’a Rusya’dan vize engeli

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye’den gelerek ailesiyle Bursa’ya yerleşen genç piyanist Tambi Cimuk, Rusya’nın vize taleplerine yanıt vermemesi nedeniyle Saint Petersburg’da yapılacak yarışmaya katılamayacak.

Direktör Rüstem Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saint Petersburg’da salı günü başlayacak ve 10 Ocak’ta sona erecek “Savshinsky Music Competition” yarışmasına çok iyi hazırlandığını belirtti.

Tambi ile ilgili yürüttükleri çalışmanın her aşamasının zorluklarla dolu olduğunu vurgulayan Avcı, şöyle konuştu:

“Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden ötürü doğan vize sorunu bizi de etkiledi. 12 gün boyunca vize başvurumuzu dikkate alıp, olumlu olumsuz yanıt vermediler. Önümüzde Gürcistan yarışması var. Hazırlıklarımızı oraya yönlendirdik. İki ülke arasındaki sorunun tatlıya bağlanması bizim birincilik derecemizden daha önemli.”

“Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyorum”

Tambi Cimuk’un piyano öğretmeni ve Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Piyano Bölüm Başkanı Elena Çekiç ise Saint Petersburg’daki yarışmanın önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Saint Petersburg yarışmasını bir yıldır kazandığımız derecelerin en önemlisi olarak görüyorduk. Ben de Rus asıllıyım. İki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesini çok istiyorum. Ben Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyorum.”

Bursa’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 21 Aralık’ta gerçekleştirilen “Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, valilik ve büyükşehir belediyesince alınan piyanoyu Cimuk’a vermişti. Cimuk ise kendisine hediye edilen piyanonun hakkını en iyi derecede vereceğini kaydetmişti.