Galaxy S8, iPhone 7 Plus gibi olabilir!

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Galaxy Note 7‘nin çıkışıyla beraber üst seviye bir satış grafiği çizen Samsung, yaşanan patlama hadiseleri ve geri çağırmalardan sonra Galaxy S8 modeline odaklanacağı bilinen bir gerçek.

Galaxy Note 7 hem tasarım hem de teknik özellikler açısından oldukça başarılı bir modeldi fakat yaşanan aksilikler başarısını baltaladı. Şimdi ise akıllardaki soru şu: Galaxy S8 nasıl olacak?

Galaxy S8 nasıl olacak?

Önceki günlerde burada yaptığımız haberde, Galaxy S8′de Samsung’un ses çıkışını USB Type C’den vereceğini iletmiştik. Yani iddialara göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘taki gibi artık ses çıkışı için 3.5mm’lik çıkış kullanılmayacak.

3.5mm‘lik jack konusundan sonra gelen bilgiler, Galaxy S8’in iPhone 7 Plus ile başka benzer özelliklerinin olacağını gösteriyor. Tabii kesinliğinin onaylanmadığını da hatırlatalım.

Home butonu kalkacak ya da fiziksel olmayacak!

Taptic Engine ile desteklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın baskıya duyarlı dijital home butonunun benzeri, Galaxy S8‘de de kullanılabilir.

İddialar ikiye ayrılıyor. Tasarımsal anlamda Galaxy S6 ve S7 benzer telefonlardı. İlk iddiaya göre Samsung, Galaxy S8’de tasarımsal değişiklikler yapacak ve bunların başında da home butonun kaldırılması yer alacak.

Gelen bir diğer bilgiler ışığında birebir iPhone benzeri olmamak adına Samsung’un home butonunu kaldırabileceği de konuşuluyor. Sadece ekrandan oluşan bir ön tasarım, karşımıza Galaxy S8 ile çıkabilir.

Gear S2 ve S3 modellerindeki gibi bezel kullanılan bir güç butonu karşımıza çıkabilir. Bu iddia ise biraz düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Diğer iddia ise Apple’ın iPhone 7’de yaptığı gibi, Galaxy S ve Note serisinde gördüğümüz fiziksel home butonu, dijital forma dönüştürülebilir.

samsung-galaxy-s8-ozellikler.jpg

Çift kamera

Daha önce HTC One M8 modelinde gördüğümüz, Huawei P9 ve LG G5’te de kullanılan, iPhone 7 Plus’ta da kullanılan çift kamera, Galaxy S8‘de karşımıza çıkacak gibi.

Burada da iki farklı iddia karşımıza çıkıyor. Bir tanesi iki farklı lens ile diğer modellerdeki gibi kullanım. Bir diğer iddia ise tek modül iki lens gibi, hepsi bir arada yaklaşımı.

Henüz tam olarak hangisi kullanılmaya başlanacak kesinleşmese de, kamera Megapiksel değeri olarak 16 Megapiksel seviyesine çıkacak. İkinci kamera, tek modül kullanılacaksa 8 Megapiksel değerinde olacağı söyleniyor.

Galaxy S8 donanım

Geçen günlerde yaptığımız habere göre Samsung ile Qualcomm arasındaki anlaşma, Snapdragon 830 işlemcisinin Samsung tarafından kullanılacağı yönünde.

Snapdragon 830’u Samsung üretecek

Samsung kendi Exynos 8895 işlemcisi yerine Galaxy S8 modelinde Snapdragon 830 işlemcisini de kullanabilir. Henüz yüzde 50 50 ihtimal diyebiliriz. Yapılacak testlerdeki performanslar değerlendirilecek ve kullanılacak işlemci bu şekilde seçilecek.

Diğer Haberler

Galaxy C9 dev batarya ile geliyor!

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy C9 dev batarya ile geliyor. Kullandığı do...

NASA, Yaşama Elverişli Bir Gezegen Keşfetti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), dünyaya yaklaşık 100 ışık yılı mesafedeki b...

iPhone 6 Plus patladı! Hem de orijinal şarjla!

Patlayan telefon haberleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Şimdi de bir iPhon...

Üzerinde Tam 110 Bayraktar TB3 Taşıyacak

Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu havadan görüntülendi. Emekli Tümamiral C...

Mi Note 2 sürprizle gelecek

Önümüzdeki ay satışa çıkacağı söylenen Xiaomi Mi Note 2 hakkında şirket CEO'su L...

Ders anlatan robotun maaşı "şarj"

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Robotics Expo 2015" fuarında, enstitüde yönetic...

“İnternette birkaç sitede buldum”

İngiliz dergisi New Statesman’de 9 Aralık’ta yayımlanan, Türkiye’yi DAEŞ terör ö...

Türk bilim insanlarına Çin'de "en iyi makale" ödülü

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden (MAKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, MAKÜ ...

Kara delikler de yok olur mu?

Her ne kadar bilim adamları bu konuda farklı görüşlere ayrılsa da, Stephen Hawki...

Google, Özel Logo ile Sadri Alışık'ın Doğum Gününü Kutladı

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Sadri Alışık, 96. doğum gününde de saygı ve ...

Samsung Exynos 7270 duyuruldu

Samsung kendi adına bir ilki gerçekleştirildi ve bugün yaptığı duyuruyla giyileb...

HTC Bolt Android 7.0 Nougat ile geliyor!

HTC'nin yeni akıllı telefonu Bolt hakkında ortaya atılan iddialardan birisi de, ...

Güveye dirençli domates geliştirildi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) domates güvesine (Tuta absoluta) dir...

Sosyal medyanın kralı NBA

NBA'den yapılan açıklamaya göre Facebook, Twitter, Instagram, Çin merkezli Tence...

Kamuda 'bulut' dönemi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bulut Bilişim ve Büyük Veri Araştı...