Füze Saldırısıyla Halk Kiev’i Terk Ediyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Rusya’nın sabah saatlerinde Ukrayna’yı işgal etmesiyle ülke genelinde art arda patlamalar yaşanmaya başladı. Patlamalar nedeniyle sivil halk Kiev’den ayrılmaya başlarken, ülkede ikinci dalga füze saldırısının yaşandığı duyuruldu. Birçok kentte de aynı anda patlama sesleri duyuluyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor. Son olarak Kiev’de öğle saatlerinde duyulan yeni bir patlama sesi duyuldu. Patlamaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken bölgede sirenler çalmaya başladı.

KİEV’DE ART ARDA PATLAMALAR SÜRÜYOR

Kiev’in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odessa kentlerinde yerel saatle 04.50’den sonra art arda patlamalar yaşandı. Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığınmaya başlamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

YENİ BİR PATLAMA SESİ DUYULDU

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev’de, yeni bir patlama sesi duyuldu. Kiev’den ayrılma ihtimali olanlar şehirden ayrılırken, kalan vatandaşlar metro ve evlerin bodrumuna sığınmaya başladı.