Defne Üretiminden Büyük Gelir Elde Ettiler

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsun’da orman köylüleri, 25 bin dekar defne ormanında yıllık yaklaşık 1500 ton üretim yapıp, 16,5 milyon TL gelir sağladı.

Samsun’daki orman varlığı 2002 yılında 369 bin 517 hektar iken yüzde 5,4 artarak, 2021 yılında 389 bin 478 hektara yükseldi. 2021 yılında Samsun il sınırları içerisinde bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında 2 milyon 415 bin 900 fidan üretildi. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ayrıca Samsun’da defne türünün üretimi konusunda yeni bir çalışma dönemine gireceğini açıkladı.

KÖYLÜLER KESTANEDEN DE 2,4 MİLYON TL KAZANIYOR

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün Samsun ormanlarında defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç, yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Samsun’da 25 bin dekar defne ormanı mevcut olup, yıllık yaklaşık 1500 ton üretim yapılıyor ve köylüye 16,5 milyon TL gelir sağlanıyor. 2021 yılı içerisinde bölge müdürlüğünün yürürlüğe giren Samsun planlarında; defne türü için ayrı bir işletme sınıfı açılmak suretiyle defne türü için üretim ve bakım açısından daha olumlu bir çalışma dönemine geçildiği belirtildi. Ayrıca Samsun’da 40 bin dekar kestane ormanı mevcut olup, yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlanıyor.

ORMAN KÖYLÜLERİNE 5 MİLYON TL’LİK DESTEK

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi kapsamında 1 milyon 971 bin 502 TL ödenekli süt sığırcılığı projesinin yüzde 69’u tamamlandı. 451 bin TL ödenekli Süt Koyunculuğu Projesi’nin yüzde 36’sı tamamlandı. ORKÖY faaliyetleri kapsamında toplam 5 milyon 317 bin 452 TL’lik ödeneğin yüzde 75’i gerçekleşti. 2021 yılında süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, üretim geliştirme ve arıcılık olmak üzere 105 aileye toplamda 5 milyon 317 bin 452 TL’lik kredi desteği verilecek.

2021 YILINDA SAMSUN’DA 87 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Samsun’a 2021 yılı sonuna kadar ağaçlandırma çalışmaları için 5 milyon 457 bin TL, silvikültür çalışmaları için 3 milyon 240 bin 420 TL, üretim çalışmaları için 67 milyon 749 bin 414 TL, yol çalışmaları için 2 milyon 916 bin 500 TL, ORKÖY çalışmaları için 5 milyon 917 bin 452 TL ve fidan üretimi için de 2 milyon 666 bin TL olmak üzere toplam 87 milyon 956 bin 786 TL yatırım yapılacak.

Diğer Haberler

"Sokağa çıkma yasağı gelsin" diyen Seda Sayan Twitter'da Trend Oldu

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılarak 7 binden fazla kişinin ö...

Avrupa Birliği'nden Yeni Kurulan Avrupa Süper Ligi'ne Uyarı

Avrupa Birliği Parlamentosu Spor Komisyonu, bu ligin spor yasaları ihlal edeceği...

Mesut Özil Yatırım Yaptığı Kulübün Futbolcusu Oluyor

Fenerbahçe'de kadro dışı kalan ve sezon sonunda ayrılmasına kesin gözüyle bakıla...

Depremzedelerin Kaldığı Çadırları Su Bastı

Hatay'ın Payas ilçesinde etkili olan yağmur, depremzedeleri zor durumda bıraktı,...

Uğur Şahin'den Üçüncü Doz Açıklaması

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, üçüncü doz Kovid-19 aşısı için "Kovid-19'u izlemeyi ...

Kredi Kartı Harcamaları Patladı!

Mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamaların yüzde 103 artış göstermesi son...

Konut Satışlarında Rekor Bekleniyor!

ABD'nin gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Direktör...

ABD Nükleer Bombaları Türkiye'ye Konuşlandıracak

ABD Hava Kuvvetleri yeni nükleer bombalarını hayalet uçakları ile denedi. Bombal...

Miss World 2025 Birincisi Belli Oldu

Miss World 2025 Sonuçlandı: Dünya Güzeli Tayland'dan Dünyanın en prestijli güze...

Taraftarlar O Futbolcunun Transferini İstemiyorlar

Orta saha arayışlarına devam eden Fenerbahçe, Everton forması giyen Andre Gomes ...

Genç Kızın Korku Dolu Anları

Adana'da girdiği virajda kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobilin sürücüsü R...

Ermenistan, Azerbaycan'ın Seferberliğe Hazırlanıyor

Sabah saatlerinde Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırması ve misli yle karşılık bu...

Vergi Affıyla Borçlar Düşecek

Kamuya borcu olan milyonlarca kişiye getirilen yapılandırma fırsatından yararlan...

Bayramda Çalışacak Personele Ne Kadar Mesai Var?

Hükümetin kararıyla önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kamu çalışanları 10 gün tatil ...

Sezonun İlk Kirazı 250 Liralık Fiyatıyla Cep Yakıyor

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Sancaklı Bozköy Mahallesi'nde sezonun ilk kirazı çı...