Defne Üretiminden Büyük Gelir Elde Ettiler

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsun’da orman köylüleri, 25 bin dekar defne ormanında yıllık yaklaşık 1500 ton üretim yapıp, 16,5 milyon TL gelir sağladı.

Samsun’daki orman varlığı 2002 yılında 369 bin 517 hektar iken yüzde 5,4 artarak, 2021 yılında 389 bin 478 hektara yükseldi. 2021 yılında Samsun il sınırları içerisinde bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında 2 milyon 415 bin 900 fidan üretildi. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ayrıca Samsun’da defne türünün üretimi konusunda yeni bir çalışma dönemine gireceğini açıkladı.

KÖYLÜLER KESTANEDEN DE 2,4 MİLYON TL KAZANIYOR

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün Samsun ormanlarında defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç, yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Samsun’da 25 bin dekar defne ormanı mevcut olup, yıllık yaklaşık 1500 ton üretim yapılıyor ve köylüye 16,5 milyon TL gelir sağlanıyor. 2021 yılı içerisinde bölge müdürlüğünün yürürlüğe giren Samsun planlarında; defne türü için ayrı bir işletme sınıfı açılmak suretiyle defne türü için üretim ve bakım açısından daha olumlu bir çalışma dönemine geçildiği belirtildi. Ayrıca Samsun’da 40 bin dekar kestane ormanı mevcut olup, yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlanıyor.

ORMAN KÖYLÜLERİNE 5 MİLYON TL’LİK DESTEK

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi kapsamında 1 milyon 971 bin 502 TL ödenekli süt sığırcılığı projesinin yüzde 69’u tamamlandı. 451 bin TL ödenekli Süt Koyunculuğu Projesi’nin yüzde 36’sı tamamlandı. ORKÖY faaliyetleri kapsamında toplam 5 milyon 317 bin 452 TL’lik ödeneğin yüzde 75’i gerçekleşti. 2021 yılında süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, üretim geliştirme ve arıcılık olmak üzere 105 aileye toplamda 5 milyon 317 bin 452 TL’lik kredi desteği verilecek.

2021 YILINDA SAMSUN’DA 87 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Samsun’a 2021 yılı sonuna kadar ağaçlandırma çalışmaları için 5 milyon 457 bin TL, silvikültür çalışmaları için 3 milyon 240 bin 420 TL, üretim çalışmaları için 67 milyon 749 bin 414 TL, yol çalışmaları için 2 milyon 916 bin 500 TL, ORKÖY çalışmaları için 5 milyon 917 bin 452 TL ve fidan üretimi için de 2 milyon 666 bin TL olmak üzere toplam 87 milyon 956 bin 786 TL yatırım yapılacak.

Diğer Haberler

Çocuklar Duymasın Oyuncusunun Annesi Vefat Etti

Sözcü'nün haberine göre, 'Çocuklar Duymasın' dizisinde Beton Orçun karakterine c...

Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final Dev Maça Sahne Olacak

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Süper Lig...

Örgüt Lideri Fethullah Gülen'in Avukatları Yurt Dışına Kaçtı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen...

Alışveriş Merkezinin Ceo'su Tutuklandı

Bolu'da, darbe girişimi öncesi yurt dışına kaçan ve FETÖ/PDY soruşturmasında hak...

Uçakta Tuvaletler Ücretli Olabilir

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 İş Zirvesi, Antalya Titanic...

ABD'de Bir Lüks Yolcu Gemisinde Daha Koronavirüs Salgınına Rastlandı

ABD'nin Florida açıklarında bulunan lüks gemi tatilcilerin yolculuğunu kabusa çe...

Başkan Ali Koç, 3 Yılı Beklemeden Seçime Gidecek

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından önce futbol takımı ile baş...

Tom Cruise, Rus Milletvekilinin Kızıyla Aşk Yaşıyor

Ünlü aktör Tom Cruise, Rus milletvekilinin kızı Elsina Khayrova ile yeni bir ili...

Montero, Beşiktaş'tan Resmen Ayrıldı

Beşiktaş, Francisco Montero'yu sezon sonuna kadar, 2 milyon 250 bin euro bedelin...

BM’deki Tarihi Gazze Konuşmasına Sürpriz Telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda İsr...

İş Bulamayınca Kurduğu Manda Çiftliğinin Patronu Oldu

İstanbul'da özel bir üniversitede iletişim fakültesinden 2015'te mezun olduktan ...

İstanbul'a Yeni Bir Metro Hattı Daha Geliyor

İstanbul'a yeni bir metro hattı daha geliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaş...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Temeli Atıldı

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı devam eden Türkiye'nin i...

Taliban Son Noktayı Koydu!

Taliban, Afganistan'daki direnişin merkezi konumunda bulunan Pençşir Vadisi'nin ...

Acun Ilıcalı, Yeni Teknesiyle Fatih Terim'i Ziyaret Etti

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, MT1 adını koyduğu teknesiyle Türkbükü'nde gör...