Uçakta Tuvaletler Ücretli Olabilir

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 İş Zirvesi, Antalya Titanic Deluxe Belek Otel’de düzenlendi. Zirvenin açılış konuşmalarının sonrasında iş dünyasının mühim isimleri hayat sürdürdükleri deneyimleri anlattı. Patronlar Okulu Kurucusu Sibel Kaya’nın moderatörlüğünde yapılan oturumun misafirleri ise Pegasus Hava Yolları sahibi Ali Sabancı ve yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın oldu. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İtalya’da otobanlarda tespit edilen tuvaletlerin paralı olduğunu, uçakta da bunun gelir kaynağı olma ihtimalini söyledi.

ŞİRKETİN BU GÜNLERE NASIL GELDİĞİNİ ANLATTI

İlk şeklinde konuşmasına başlayan Pegasus’un sahibi Ali Sabancı, şirketin nasıl oluştuğunu ve bu günlere yaklaştığını anlattı. Kendisinin Amerika’da eğitim gördükten sonra Türkiye’ye yaklaştığını ifade eden Sabancı, kendilerini dünyanın en talihli ailesi şeklinde nitelendirdi. Sabancı ailesindeki her bireyin bir işin başında olduğunu bildiren Ali Sabancı, “Her işin başında bir aile ferdi var, ‘bizdeki damatlar gelinlerde birinci sınıf’ dedim bu işin başında hep birileri var. Ben ayrılma kararı aldım. Babam destek oldu. Cümleyi bitiremeden amcam ‘hayırlı olsun’ dedi. Sakıb Sabancı amcama ‘ben gidiyorum’ dedim tatile gidiyorum sandı.” dedi.

ucaklarda-ucretli-tuvalet-donemi-gelebilir_x_8067249_336_z1[1]

“PARA KAYBETMEKTEN ÇOK İTİBAR KAYBETMEKTEN KORKARLAR”

Aile şirketlerinden ayrılanların en büyük korkusunun para kaybetmekten fazla itibar kaybetmek olduğunu ifade eden Ali Sabancı, hiç bir vakit B planı şeklinde aile şirketine dönmeme üstüne olması gerekliliğini hatırlattı. Sabancı, “Bu nasıl düşecek de alkışlayacağım diyen insanlar var. Bunların ortamında aileden birileri de var. Şuan 65-67 uçağımız var ama hususi uçağım yok.” diye konuştu.

“UÇAKTA TUVALETTEN GELİR KAYNAĞI ELDE EDİLEBİLİR”

Çoğu insanların Pegasus’u Sabancı ailesinin kurduğunu sandığını ifade eden Ali Sabancı, hala uçağın nasıl kalktığına hayret ettiğini anlattı. Moderatör Sibel Kaya’nın yolculara uçakta hosteslerin sorunlu para sormasını eleştirdiğini söylemesi üstüne Ali Sabancı salondakilere dönerek, “İtalya’da otobanda araba süren var mı?” diye soru yöneltti. Sabancı bu sorunluluğun üstüne şunları söyledi: “Bozuk paran yoksa tuvalete gidemiyorsun. Demek ki ben uçakta da bir gelir kaynağı elde edilebilirim.”

“YEMEKSEPETİ.COM’A GÜNDE 135 BİN KİŞİ SİPARİŞ VERİYOR”

Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın da internet sitesinin dününü ve bugününü davetlilere anlattı. Türkiye’de internetle tanışan ilk bireylerin arasında yer aldığını ifade eden Nevzat Aydın, hayatını da internetle alakalı bir şeyler yaparak daim ettirmeyi istediğini ve öyle de olduğunu ifade etti. 2001 senesinde kriz devresine denk gelerek siteyi kurduklarını aktaran Nevzat Aydın, o vakitlarda siteden yalnızca üç-beş sipariş aldıklarını açıkladı. Şimdilerde ise günde 135 bin sipariş aldıklarını bildiren Aydın, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Antalya’da 2 bin 500, İstanbul’da 70 bin, Isparta 2 bin, küçümsemek amacıyla söylemiyorum. Binlerce şahıs girip internetten yemek siparişi veriyor. O kriz bittikten sonra seneler ortamında bize kimse rakip olamadı. Bir grup restoranların yüzde 80-90 cirolarını yemeksepeti.com oluşturuyor.”