Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükşehir yasasının özü itibarıyla doğru bir yasa olduğunu, Türkiye’nin bu anlamda fazla mühim bir ismim attığını söyledi.
Terör olsun ya da olmasın büyükşehir yasasıyla eş güdümlü yaşanan bir deney olduğunu ve bu deney neticesinde tekrar düzenlenmesi gereken hususlar olma ihtimalini düşündüklerini ifade eden Yılmaz, “Bu hususta şimdilik hükümete gelmiş bir taslak yok fakat çalışmalar var, değerlendirmeler var. Belli bir olgunluğa eriştiği vakit hükümet düzeyinde de bu konular tartışılıp lüzumlu ismimlar atılacaktır” diye konuştu.
Yeniden düzenlenmesi gereken hususların neler olduğuna dair soru üstüne Yılmaz, şunları söyledi:
“Henüz olgunlaşmış, hükümet düzetekrar gelmiş bir konumda olmadığı amacıyla tek tek detaylarına girecek halde değiliz. Büyükşehirler bütün mülki sınırlardan mesul olunca belli miktarda kapasite eksiklikleri, bütün ile hizmet etme noktasında birtakım sıkıntılar oluştu. Bunlarla alakalı kapasiteyi geliştirici çalışmalar yapılması gerekiyor. Belli düzenlemeler gerekiyor. Diğer taraftan valilikler yapısında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı birimlerinde tekrar belli sıkıntılar oluştu. Kendi bütçeleri olmadığı amacıyla belli konularda süratli hareket edemediler. Valilikler yapısında kalan birimlerle alakalı, şunlara bütçe ve hükmü şahsiyet tarife noktasında bir gereksinim meydana çıktı gibi görünüyor. Tüm şunlar olgunlaşıp hükümet düzetekrar geldiği vakit oldukça ayrıntılı bir biçimde ele alınacaktır.”
-“Bu ayın ortalarında bütçemiz Meclis’e intikal edecek”
Yılmaz, Orta Vadeli Programı güncellediklerini, kalıcı bütçe hazırlıklarının son aşamalara yaklaştığını ifade ederek, “Ocak ayı içerisinde inşallah hem yeni Orta Vadeli Programı ilan edeceğiz hem de kalıcı bütçemizi Meclis’e göndereceğiz” dedi.
200 Bin TL Harcadı 20 Ton Üretim Yapacak Murat Dilsiz |
|
SGK Hileli Boşanmayı Affetmiyor |
|
| Trafik Sigortasında Prim İadesi Mert Akça |