Bank of China Türkiye’deki Projelere Talip Oldu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dünyanın önde gelen finans ve bankacılık devlerinden Bank of China (BOC) güzergahı hafta başında belli olan Kanal İstanbul dahil Türkiye’deki altyapı projeleriyle ilgileniyor.

ALTYAPI PROJELERİNİN FİNANSMANINI SAĞLAYACAK

BOC Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Çin’in, ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ girişiminde en önemli ülkelerden olan Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını belirterek “BOC, Türkiye’deki altyapı projelerinin finansmanını sağlayarak köprü görevi görmek istiyor. Çinli şirketler bu projelere yatırımcı veya yüklenici olarak katılacaktır ve bankamız bu projelerde finansman ortağı olacak” dedi. Li, Türkiye’nin, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusuyla önemli bir ülke olduğunu söyledi.

İPEK YOLU ETKİSİ

Ruojie Li, Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminin Türkiye’ye yatırım kararı almalarında en önemli etken olduğunu belirterek, İpek Yolu’nun tekrar canlandırılmasını hedefleyen söz konusu girişimin önemli bir parçasının Türkiye olduğuna dikkati çekti. Ruojie Li, şöyle devam etti: “Ayrıca Çin, Türkiye’nin ikinci büyük ticaret ortağıdır. Çin ile Türkiye arasındaki ikili ticaret, yatırım hacmi ve diplomatik ilişkilerin son yıllarda iki hükümetin büyük çabalarıyla kademeli olarak artmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. BOC’nin Türkiye operasyonlarına hazırlanması, Çin ve Türk hükümetleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve teşvik edildi. Genç bir nüfusa sahip olmak, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda giderek büyüyen bir ekonomiye sahip olacağı anlamına geliyor. Bir banka için büyüyen bir ekonomi, iş fırsatları için doğru yerdir.”

BANKACILIK İZNİ ÖNCESİ 2,5 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK

Bank of China (BOC) Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li şunları söyledi: “Bankacılık iznini almadan önce bile, 2011-2016 arasında, BOC Grubu Türkiye’de yerel projeler ve kurumsal müşteriler için 2.5 milyar dolarlık bir finans sağladı. Türkiye’de bankacılık için hazırlık aşamamızda ikili ticaret hacmini artırmak için Çin ve Türkiye ekonomisinin girişimcilere tanıtılması ve Türkiye’ye daha çok yatırım yapmak için Çinli girişimcilerin ve finansal kurumların teşvik edilmesinde büyük gayret gösterdik.”

Diğer Haberler

Öğrenciler Kendilerini Tehdit Eden Müdüre Sırtlarını Döndü

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, daha önce kendilerini okuldan kovmakla tehdi...

Metin Keçeciden Sevindiren Haber

Zor Günleri Aşan Oyuncuya TRT'den Destek Yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle ic...

Firmalar Fiyat Artırıp Stok Yapmaya Başladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan ve tüm Avrupa'yı saran enerji krizi cam ...

Elon Musk İnsanların Dünyadan Kaçacağını Söyledi

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Mars'la ilgili çalışmalar hakkında konuştuğu s...

Rusya'da Türk Çayı Paketleme Fabrikası Kuruluyor

Rusya'da Türk çayı içilmesi için iki ülke arasında çalışma başlatıldı. Çalışma k...

Çinli Virolog Dr. Li-Meng Yan'dan Gündemi Sarsacak İtiraf

Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, koronavirüsün insan yapımı olduğunu belirterek, b...

HSBC'nin Londra'daki Merkezinde Çalışan Bir Kişide Koronavirüs Tespit Edildi

İngiltere'nin en büyük bankası HSBC'nin, Londra'nın finans merkezi Canary Wharf'...

Dolar Ve Altın Geriledi, Petrol Yükseldi

ABD Merkez Bankasının (FED) dün açıklanan haziran ayı toplantı tutanaklarının ar...

Yollar Kapandı, İş Yerleri Girilemez Hale Geldi

Ordu'da şiddetli yağış sonucu kent merkezinden geçen dereler taştı, cadde ve sok...

Fenerbahçe'nin İlgilendiği Malang Sarr, Chelsea ile 4 Yıllığına Anlaştı

Fenerbahçe'nin transferi için büyük mesai harcadığı Malang Sarr'dan sarı laciver...

Av Sezonu Kapandı! Kültür Balıkları Yerini Aldı

Denizlerde balık av sezonun kapanmasının ardından tezgahlar kültür balıklarına k...

Köy Muhtarı Dahil 3 Kişi Ölü Bulundu

Tokat'ta köy muhtarı ve 2 kişi tabanca ile vurulmuş halde ölü olarak bulundu. İl...

Fenerbahçe Belirlediği Rakama Bin Pişman

Augsburg, Fenerbahçe'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Mergim Berisha'nın ops...

Ayçiçek Yağlarında Bir Zam Daha

SON yıllarda artan fiyatıyla en çok dikkat çeken ve sık sık gündeme gelen ayçiçe...

Hakkari'de Donmak Üzere Olan 50 Kişiyi Kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde donma tehlikesi geçiren 50 kişi, karla mücadele ...