Amerika Terör Saldılarında Yanımızda

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Beyaz Saray Ulusal Emniyet Konseyi Sözcüsü Ned Price, SultanAhmet’te ortaya gelen terör hücumsına dair yazılı açıklamasında, hain hücumnın Türk ve yabancı turistleri çeken İstanbul’un tarihi mekanında ortaya yaklaştığını belirterek, dualarının hücumda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlarla olduğunu kaydetti.

Price, “ABD, İstanbul’da bugün ortaya gelen terör hücumunu en kuvvetli biçimde kınıyor. Bu hücum karşısında NATO delegesi ve DAİŞ’e karşı yapılan koalisyonun kıymetli bir delegesi tespit edilen Türkiye’nin beraberinde yer alıyoruz ve teröre karşı mücadelede destek ve işbirliğimizin süreceğini bildiriyoruz” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de yaptığı yazılı açıklamada, hücumyı kuvvetli biçimde kınadıklarını bildirdi.

Saldırıda hayatına kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil deva dileğinde tespit edilen Kirby, “ortak tehditleri tespit edilen terörizmle mücadelede NATO müttefiki ve DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonun delegesi tespit edilen Türkiye ile çalışmaya yönelik kuvvetli taahhütlerini” yineledi.