Minik çocuğun organları 4 kişiye umut olacak

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kahramanmaraş’ta, geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi altına alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki çocuğun organları 4 kişiye umut oldu.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan Gizem Şimşek, 27 Aralık’ta trafik kazası geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerince Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılan Şimşek’in dün beyin ölümü gerçekleşti.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale ile görüşen Şimşek’in ailesi, organları bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine hastanede yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından Şimşek’in kalbi Ankara’ya, karaciğeri Malatya’ya, böbrekleri ise Adana ve Gaziantep’te nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Kuşer, AA muhabirinin sorularını ambulansla seyir halindeyken cevapladı.

Kuşer, kalbi, 3 yaşındaki bir çocuğa nakledeceklerini söyledi.

Hayat kurtarmada zamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Kuşer, “Şu anda kalp naklini yapmak üzere Ankara’ya gidiyoruz. Donörden kalp alım ameliyatı yaklaşık 2 saat kadar sürdü” diye konuştu.

Prof. Dr. Kuşer ve ekibi daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla, Kahramanmaraş’tan Ankara’ya hareket etti.

Düzkale ise Gizem Şimşek’in hastanede beyin ölümü gerçekleşince aileyle organ bağışını görüştüklerini kaydetti.

Adana Başkent Üniversite Hastanesi Böbrek Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Kenan Çalışkan da talihsiz bir kazada yaralanan Şimşek için tıbben her şeyin yapıldığı belirtti.

Çalışkan, şunları söyledi:

“Yavrumuzun organlarını almak ve bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için buradayız. Bu nakil için herkes seferber oldu. Ülkemizde organ bağışına çok büyük ihtiyaç var. Özellikle toprağa giden bir çok organımız var. Bunlarla pek çok yavrumuz hayat bulabilir. Herkes kendisinin de bir gün organa ihtiyacı olabileceğini düşünerek bu şekilde yaklaşırsa daha faydalı olacaktır.”

Baba Selahattin Şimşek ise organ bağışı için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirterek, “İnşallah bağışladığımız organlar yerini bulur ve yavrularımız yaşamlarını sürdürürler. Kızımız sayesinde onlarda hayat bulur” diye konuştu.

Diğer Haberler

Kepeğe Karşı Bitkisel Çözüm Önerileri

Hemen her mevsim geçişinde bay ve bayan gözetmeksizin yaşanan bir sorundur kepek...

'Horlama ve uyku apnesi kalp hastalığına sebep olabilir'

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...

Güney Kore'deki MERS salgını sona erdi

Güney Kore'de, viral solunum yolu hastalığı bulunan MERS salgınının bittiği bild...

İspanya'da İkinci Dalga Endişesi Giderek Artıyor!

İspanya Sağlık Bakanlığı, cumartesi ve pazar günü yapılan testler de dahil olmak...

Yanlışlıkla 1 Aylık Bebeğe 5 Ay Covid Aşısı Yapıldı

NTV canlı yayınında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen...

Kireçlenmeye karşı çınar yaprağı kürü

Bitkisel ürünlerin çoğu hastalığın tedavisinde destek bulunduğuna ilgi çeken uzm...

Fast food, çocuklarda kronik hastalığa neden oluyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim delege...

Meme lenfoması tedavisinde "silikonlar" risk taşıyor

Yurt dışında yürütülen araştırmayla, memede silikona bağlı tümör geliştiğinde l...

Fransa'da Sahte Diplomalı Türk Doktor Krizi!

Fransa'da bir Türk'ün, 8 yıldır sahte doktor diplomasıyla doktorluk yaptığı orta...

Koronavirüs Bitmeden "Marburg" Kabusu Başladı

Dünya henüz koronavirüsü alt edememişken Afrika'dan gelen yeni virüs uyarısı büy...

Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamanın sırları

Türkiye’de 19 yaşından sonra sigaraya başlama oranının, 24 yaşından sonra sigara...

Türk Böbrek Vakfından Bakan Müezzinoğlu'na mektup

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Etik Kurulun "üçüncü şahıslardan" organ nak...

Akraba dışı organ nakillerinde "Etik Kurul" izni şart

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof.Dr. Yalçın Pol...

Masabaşı çalışanları bekleyen büyük tehlike

Günümüzde iş hayatında bilgisayar tüketiminin yükselmesi ile kötü büro ergonomis...

Çocuklarda Horlamanın Nedenleri Nelerdir?

“Horlama uyku sırasında üst solunum yolunu oluşturan burun, yumuşak damak, küçük...