Hüseyin Kocabıyık AK Parti’den İhraç Edildi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, partisi tarafından kesin ihraç kararı verildiğini duyurdu. Kocabıyık, açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi’nde çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, AK Parti’nin içindeki değişime tepki gösterdi. Fotoğrafın altına “Bugün benim için ihraç kararı verenlerin çoğu o gün ilkokuldaydı” şeklinde bir yorumda bulundu.

Kocabıyık, sosyal medyada yaptığı açıklamada ayrıca, “AK Partili olmayı utanç çizgisine getirenler utansın” diyerek, parti içindeki mevcut durumu eleştirdi. Kocabıyık’ın bu paylaşımı, partisinin içinde yer alan bazı görüşlerle uyuşmayan ve sert eleştirilerde bulunan bir figür olarak dikkat çekmesine neden oldu.

Hüseyin Kocabıyık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına yönelik sert ifadeler kullanmış ve bu durumu eleştirerek AK Parti’yi eleştiren açıklamalar yapmıştı. Bu çıkışlar sonrasında, 22 Mart’ta AK Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından “kesin ihraç” talebiyle sevk edilmişti.

Eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin gidişatından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Recep Tayyip Erdoğan… Geleceğin yer burası mıydı? Biz bunlar için mi mücadele ettik? Bunun için mi mahkemelerde süründük yıllarca? Sen aslında kendine darbe yaptın haberin yok!” demişti.

Kocabıyık, bu sözleriyle AK Parti’nin mevcut tutumunu ve kararlarını eleştirmişti. 22 Mart’ta, partisinin Merkez Disiplin Kurulu tarafından “tedbirli kesin ihraç” talebiyle sevk edilmesinin ardından, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Burası Pınarhisar Cezaevi. Bu fotoğrafın içinde o gün hukuksuzluğa, haksızlığa uğrayan Recep Tayyip Erdoğan var. Erol Olçok var, Hayati Yazıcı var, başımızda dikili gardiyan var ve ben varım. Bugün benim için ihraç kararı verenlerin çoğu daha ilk mektep talebesiydi muhtemelen. AK Partili olmayı şeref çizgisinden utanılacak bir çizgiye taşıyanlar utansın!”

Kocabıyık’ın bu çıkışı, partisinin içindeki sert tartışmaları alevlendirmiş ve AK Parti’nin disiplin süreciyle yüzleşmesine neden olmuştu. Bu durum, Türkiye’deki siyasi atmosferde önemli bir tartışma başlattı.

Diğer Haberler

Demet Şener İçin Kullandığı "Dul" Sözüne Açıklık Getirdi

Demet Şener, 16 yıldır küs olduğu Demet Akalın'ın İbrahim Kutluay'la boşanmasıyl...

Mohamed Salah Şampiyonlar Ligi Finalinde Oruç Tutmayacak

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Ukrayna'da Kiev'de oynanacak final mücadelesi öncesi ...

Hamile Olan Bergüzar Korel'den Karnı Burnunda Pozlar

Üçüncü çocuğuna 5,5 aylık hamile olan ünlü oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya h...

Akşener'den Metin Akpınar'a "Fırıldak" Tepkisi

Oyuncu Metin Akpınar, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in masayı terk edip geri dö...

Adana'da FETÖ Operasyonu Sürüyor

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik...

Eyüpspor, Emre Belözoğlu ile Anlaşmaya Yakın

Teknik Direktörlük Arayışında Hedef Belözoğlu Süper Lig temsilcisi Eyüpspor, te...

İlaç Şirketlerinin Yatırım Rotası Türkiye Oldu

Hükümetin ilaçta 'yerli üretim' şartının ardından yabancı yatırımcı rotasını Tür...

Fenerbahçe'de Mesut Özil Yolcu Mu?

Fenerbahçe'de Vitor Pereira döneminde zaman zaman yedek kulübesine çekilen ve ik...

Rahmi Koç: "Dünyada Müthiş Bir Rekabet Başlayacak"

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Habe...

İsmail Küçükkaya İmamoğlu'na Suikastı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast girişimi iddiaları basına yansırke...

TFF Misafir Seyirci Kararı Tepki Çekti

Profesyonel liglerde ev sahibi takım için seyirci kapasitesi sınırını kaldıran T...

Savaş Başladı Diyen Bloomberg Ortalığı Karıştırdı

RUSYA - Ukrayna kriziyle ilgili geçen son dakika haber ortalığı karıştırdı. Bloo...

BM'nin Arakan Raporuna İngiltere'den Destek Geldi: Cezasız Kalmamalı

İngiltere'nin Asya'dan Sorumlu Devlet Bakanı Mark Field, Birleşmiş Milletler'in ...

Örgüt Lideri Fethullah Gülen'in Avukatları Yurt Dışına Kaçtı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen...

Kobra Murat Mal Varlığını Açıkladı

Kobra Murat olarak tanınan Murat Divandiler, konuk olduğu programda mal varlığın...