Teüfenkci: “Terör Örgütünü Alt Edeceğiz”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki esnafı, halkı, öğrencileri hiçbir vakit terör teşkilatınün insafına bırakmayacaklarını belirtti.

Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’in ziyaretinde yaptığı konuşmada, dün Van ve Diyarbakır’daki terör saldırılarında 3 emniyet görevlisinin şehit bulunduğunu, şehitlerden Buhari Ağçelik’in de Malatyalı bulunduğunu hatırlattı.

Tüm şehitlerin ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerini ileten Tüfenkci, “Bizler huzuru, devamlılıkı yakalamak amacıyla çukurları kapatırken, huzura, barışa, kardeşliğe uzanan yolları çukurlardan temizlemeye çalışırken, birileri bu millete inat bilhassa çukur, siyasetini, çukurları kazarak orada ayrımcılığa yol açacak ve oradaki insanları yalnızlaştıran, hayat hakkını, özgürlüklerini alan bir siyaseti marifetmiş gibi sunmanın peşindeler. Bizler esnafımıza, ticaret erbabımıza iş ve aş derdinde olurken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki esnafımıza nasıl oldukça çok kalkındırırız, iş adamlarımızı nasıl oldukça çok dışsatım yapar duruma getirip ‘onlara toplumsal refahtan oldukça ne kadar pay aldırabiliriz’in hesabını yaparken, yeni yeni yollar, köprüler, tüneller inşa ederken, birileri de o halka inat o halkı yalnızlaştırmaya, fakirleştirmeye ve Kürt halkını kendi öz benliğinden, kimliğinden uzaklaştırarak Marksist, Leninist hedeflerine doğru yol almanın peşindeler” diye konuştu.

Hükümet şeklinde her vakit esnaf camiasının beraberinde olduklarını dile getiren Tüfenkci, esnafın problemlerine da hiçbir vakit bigane kalmadıklarını vurguladı.

Bakan Tüfenkci, esnafa yönelik bütün vaatlerini teker teker hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirtereki, seçimlerden evvel emekli esnafların maaşlarındaki yüzde 15 kesintiyi kaldıracaklarını söylediklerini ve bunu da yaptıklarını kaydetti. Esnafa faizsiz kredi verecekleri yönündeki vaatlerini de hükümet kurulur kurulmaz ilk icraatlar arasında yerine getirdiklerini ifade eden Tüfenkci, genç girişimcilere, KOBİ’lere yönelik kredi desteği vaatlerini de hayata geçirdiklerini anlattı. Tüfenkci, “Geçen Bakanlar Kurulu’nda yapmış bulunduğumuz istişarede de hükümet kurulur kurulmaz, kısa bir vakitte seçimden evvel vadettiklerimizin yüzde 30’unu hayata geçirmişiz. Reform derecesindeki yasaları da bir bir Meclis’e sevk etmeye başladık” dedi.

Esnaf camiasında 30 bin liralık faizsiz kredinin büyük bir mutluluk yaşattığını açıklayan Tüfenkci, fakat bu kredilerde esnafın eline 27 bin 500 gibi bir rakam geçtiğini ve bu hususta esnaf teşkilatlarının kendilerine bu sıkıntıları ilettiğini anlattı. Bu hususta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve başka alakalılerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ileten Tüfenkci, “Neticede geldiğimiz noktada bundan sonra esnafın eline, kesintileri minimuma indirerek, 29 bin 500 lira geçecek. Bu esnaflarımız amacıyla büyük bir imkan, esnafı da memnun eden bir hal diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

– “Huzur, barış olduktan sonra bütün problemleri aşarız”

Bakan Tüfenkci, ticari nedenle eşya nakliyeciliği amacıyla alınan K1 yetki belgesi konusu ile alakalı bilhassa şoförlerin mühim şikayetleri bulunduğunu, bununla alakalı de bir çalışma başlattıklarını, gelişen vakitlarda bir sonuç alınacağına inandığını söyledi. Tüfenkci, “Huzur, barış, devamlılık olduktan sonra bu problemleri biz rahatça aşarız. Eğer esnafımız emniyet ortamında kepenklerini açıyorsa, ‘Bismillah’ deyip tezgahlarının arka kısmına geçiyorsa, akşam da evine ne kazanmışsa Rab’bine şükredip götürüyorsa ve bunu huzur ortamında çocuklarına yediriyorsa en büyük nimet bu ama bu nimeti o esnaflarımıza çok gören terör teşkilatı var. Sözde kendi halkları amacıyla çalıştıklarını ifade ediyorlar” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu’daki esnafa da Bağ-Kur ya da SSK primlerinin, vergilerinin ertelenmesi gibi ciddi destekler verdiklerini, bazı tedbirler aldıklarını ifade eden Tüfenkci, “Oradaki bütün esnafımızın, ticaret erbabımızın terör teşkilatınün vermiş bulunduğu zararların bütününün karşılanması noktasında bizler elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hiçbir vakit o bölgedeki esnafımızı, halkımızı, öğrencimizi o terör teşkilatınün insafına bırakmayacağız” dedi.