Müjdat Gezen için İstenen Ceza Belli Oldu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Müjdat Gezen ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı katıldı. Duruşmaya gelemeyen Metin Akpınar’ı ise avukatları temsil etti.

Duruşmada, kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Müjdat Gezen, “Ben kronik rahatsızlık yaşıyorum. 11 aydır rahatsızım. ‘Haddini bil’ demek hakaret olsaydı Cumhurbaşkanı söylemezdi. Ayrıca sözlükte de bu kelime hakaret olarak geçmemektedir. ‘Değerini bilmek’ anlamına gelmektedir. Öncelikle beraatimi talep ederim. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmiyorum.” dedi.

Gezen’in avukatı Fuat Selvi, müvekkilinin söylediği sözde hakaret suçunun unsurlarının bulunmadığını belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Metin Akpınar’ın avukatı Ahmet Köksal Bayraktar, “Sözlerin tümü dikkate alındığında hakaret yoktur. Eleştiri vardır. Müvekkilimin beraatini istiyorum.” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Gökhan Arslanoğlu, sanıkların cezalandırılması talep edildi.

Duruşmada, daha sonra Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Mütalaada, sanıklar Gezen ve Akpınar’ın Uğur Dündar tarafından 21 Aralık 2018’de sunulan Halk Arenası programında sarf ettikleri sözlerle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işledikleri gerekçesiyle 1 yıl ikişer aydan 4 yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Müjdat Gezen’in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Sanıklar ve avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018’de konuk oldukları Halk TV’de Uğur Dündar tarafından sunulan “Halk Arenası” adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı’na gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Gezen ve Akpınar hakkında haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl ikişer aydan, 4 yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diğer Haberler

Renkli Yumurtlayan Tavuklar El Yakıyor

Rize'nin İyidere ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Mete'nin sahip olduğu...

Survivor 2021'e Yarışmacı Olarak Katılan Üçüncü İsim Oldu

Aşk-ı Memnu'da "Bülent" karakterine hayat veren Batuhan Karacakaya, Survivor 202...

Merkez Bankası Rezervleri Azalmayı Sürdürüyor

Merkez Bankası toplam rezervleri 24 Aralık ile biten haftada 5 milyar 948 milyon...

73. Altın Küre Ödülleri'ne "Diriliş" damgası

Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen tören Altın Küre ödül gecesi, Ka...

Bayern Münih 22 Yaşındaki Yıldızı Renklerine Bağladı

Bayern Münih, Crystal Palace'tan genç yıldız Michael Olise'yi kadrosuna kattı. A...

Vatikan'dan Hollanda'ya Tepki: Gerilimi Çelişkili Politikanız Artırdı

Yönetim merkezi Vatikan'da bulunan Katolik Kilisesi'nin Anadolu Havarisel Episko...

Bakan'dan Eleştirilerine Yanıt: "1 TL, 5 TL Getiriyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yap İşlet Devret (YİD) ...

Daum, Emre'yi Sinir Eden Paylaşımları Yapmaya Devam Ediyor

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, bu sezon Sarı Lacivertliler...

Erkekler Hakkında Yaptığı Yorumlar Yine Gündeme Oturdu

Exxen'de yayınlanan İşte Bu Benim Masalım'da başrol oynayan şarkıcı Aleyna Tilki...

Tarkan İstanbul Konserinde Ayakkabıları ile Dikkat Çekti

Uzun bir aradan sonra İstanbul'da konser veren megastar Tarkan, sevilen şarkılar...

AFAD'dan 37 İl için Uyarı

AFAD, başta İstanbul olmak üzere, 37 ilde teyakkuz durumunda olduklarını, valili...

Alman Televizyonundan Vatandaşlara Yaz Tatili Önerisi: "Türkiye'ye Gidin"

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en fazla etk...

Acun Ilıcalı'dan Türkiye ve Fenerbahçe Açıklaması

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, katıldığı bir programda Türkiye'den takım sahibi...

Boş Kalan Sınıfları Mantar Üreterek Değerlendirdiler

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Gökdere köyü İlkokulu'nda görevli öğretmenler H...

Bakanlık'tan İstanbul için Yeni Konut Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yaşayan orta gelirli vatanda...