FETÖ Soruşturmasında 70 Sanık Davada

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mersin odaklı 19 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonun sonrasında yürütülen tahkîkat kapsamında görülen davada 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, diğer bir davadan tutuklu tespit edilen gazeteci Mehmet Baransu ve eski Mersin Güvenlik Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün’ün de varbulunduğu sanıkların bir kısmı, avukatlar ve birtakım müştekiler duruşma salonunda hazır bulundu.

Davanın üçüncü celsesine, 13 Ocak’ta başlanmasına rağmen, savunma avukatları ve mahkeme kurulu arasında yaşanan usul tartışmaları sebebiyle iki gün süresince ertelenen duruşma, üçüncü günde de benzer tartışmalar ile birlikte devam etti.

Sanık avukatlarının bir kısmı, halen delilleri göremediklerini öne sürerek, müvekkillerinin savunma yapmayacağı tarafında itirazlarını sürdürünce, mahkeme kurulu, hazır tespit edilen sanıklardan savunmalarını yapmalarını istedi. Bu sırada birtakım müştekiler ve onların avukatlarıyla tartışan Atayün, mahkeme diğernı tarafından salondan çıkarıldı.

Sanıklar yalnızca üçü ifade vereceğini belirtirken, diğer sanıklar savunmalarını yapmayacaklarını yineledi.

İfadelerin alınma adımında mahkeme kurulu tarafından oldukça evvel alınan saklılık kararı uyarınca oturumun “kapalı” biçimde devam etmesi tarafında ara karar alınarak, izleyiciler ve basın mensupları salondan çıkarıldı.

Savunmaların sonrasında mahkeme kurulu, duruşmanın 18 Ocak’ta devam etmesine karar verdi.

FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül’de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği sebebiyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül’de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan eski Mersin Güvenlik Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, güven personelleri Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı ile ilgili tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme kurulu, 13 Ekim’de görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14,15 ve 16 Ekim tarihlerindeki duruşmalarda ise sanıklardan yalnızca ikisi ifade vermiş, gazeteci Mehmet Baransu’nun da aralarında bulunduğu diğer sanıklar oldukça geniş savunma yapabilmek amacıyla vakit isteyince, duruşma ertelenmişti.

Davadaki sanık sayısı, diğer bir dosyanın oldukça bu davayla birleştirilmesiyle 66’dan, 70’e yükselmişti.

Diğer Haberler

800 Yıllık Sanat Muz Lifi Üretimi Antalya'da Hayat Buluyor

Antalya'nın 2015 yılında başladığı muz lifi üretimi 13. yüzyıldan bu yana Japon ...

İstanbul Havalimanı'nda Kadın Polis, Silahla Canına Kıydı

İstanbul Havalimanı'nda görevli kadın polis memuru Ilgın C., henüz bilinmeyen bi...

Tarımsal ve Hayvansal Zararların Tümü Sigorta Kapsamına Alınacak

Tarım Kredi Kooperatifleri Şanlıurfa Bölge Birliği, Tarım Sigortaları Havuzu (TA...

İki Başlı Bebek Hayata Gözlerini Yumdu

Hindistan'ın Racastan eyaletinin Ajmer şehrinde geçtiğimiz pazartesi günü yerel ...

Günde 500 Gram Toplayıp Kilosunu 4.500 Liradan Satıyorlar

Dünyada 'imparatorların çayı' olarak bilinen, Türkiye'de ise 'beyaz iksir' adıyl...

Ebruda kullandığı boyayı topraktan yapıyor

Kastamonu'da 40 yıldır ebru sanatıyla ilgilenen 65 yaşındaki Rafet Küllüoğlu, es...

Özel Üsküdar ECA Servisi Ne Gibi Hizmetler Sunar?

Özel Üsküdar ECA Servisi, ECA marka kombiler için bakım, onarım ve arıza tespiti...

Eskişehir merkezli terör operasyonu

Eskişehir Valisi Güngör Aziz Tuna, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında E...

Batman'da Eylem Hazırlıkları Böyle Önlendi

Diyarbakır'da, Batman'a eylem hazırlığında olan teröristlere gönderilmek istenen...

Gelen Gitmedi Bodrum'da 2 Kat Fazla Nüfus Var

Koronavirüs salgınının ardından Bodrum'da ikinci konutları olan yazlıkçılar ilçe...

Depremzedeler için Taşınma ve Kira Yardımı Bugün Başlıyor

İzmir'de meydana gelen depremin ardından, afet bölgesindeki çalışmalarla ilgili ...

Yeni Tasarı Bedelli Askerlik Ücretini Düşürüyor

TBMM Genel Kurulu'nda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Ya...

Samsun'da Vaka Sayısı Artınca Valilik Yeni Tedbirler Aldı

Samsun Valiliği, son dönemde koronavirüs vakalarının artması üzerine, halkın top...

40 bin kuşa "kimlik kartı" takıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2011 yılından itibaren kuş halkalama ça...

Rus vatandaşı Aleksei Alekseev'in Yargılanacak

Antalya'da terör teşkilatı DAİŞ delegesi bulunduğu iddiasıyla ile alakalı dava a...