Batuhan Türk satranç tarihine geçti

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli satranç sporcusu Batuhan Daştan, genç yaşına rağmen “Büyükusta” (GM) unvanına ulaşarak tarihe geçti.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre Batuhan, İstanbul’da devam eden 3. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası’nda 2500 elo’yu geçerek, Türk satranç tarihinde GM unvanını alan 10. sporcu oldu.

Batuhan, turnuvanın 5. turunda dün Ukraynalı rakibi GM Eldar Gasanov’u yenerek 2500 elo’yu geçti ve Alexander Ipatov, Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Suat Atalık, Barış Esen, Cemil Aghamaliyev, Kıvanç Haznedaroğlu ile Vahap Şanal’ın ardından 10. Türk GM olarak tarihe geçti.

19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi, hedefinin 2600 puana ulaşarak dünya “Büyükusta” sıralamasında ilk yüze girmek olduğunu belirterek, “İlkokul birinci sınıftan itibaren satrancın hayatımdaki yeri, artarak büyüdü. GM olacağımı bildiğim maçlara çıkarken aşırı stresli oluyorum. Maç esnasında duygularımı kontrol etmekte zorlandığımı itiraf etmem gerek. Daha önceki iki maçım ve son oynadığım maçta kazanma arzusuyla daha agresif oynadım. Bu da her zamankinden daha fazla risk almama neden oldu. Satranç hayatımda ve elde ettiğim başarıya giden yolda bana daima destek olan aileme, hocalarıma ve federasyon yönetimine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

614890.jpg

Türk satrancının bir yıl içinde 2. kez dünya “Büyükusta” listesine girdiğini kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, “Türk satranç camiası olarak her geçen gün yeni başarılara imza atıyoruz. Dünyada artık 10 Türk “Büyükusta” var. 18 yaşındaki Vahap Şanal, 19 yaşındaki Batuhan Daştan, “Büyükusta” unvanları ile diğer sporcularımızın gelecek hedeflerini büyüttüler. Bu güzel gelişmeler, aynı zamanda, Türk satranç sporunun gelecek büyük başarılarının da müjdecisi. Kadın ve erkek milli takımlarımızın, Bakü’de 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda mücadele ettiği bu günlerde, Türk satrancının Batuhan Daştan ile yakaladığı başarı, gururu verici ve motive edici oldu.” değerlendirmesinde bulundu.”

Diğer Haberler

ÖSYM sınav sonuç tarihini önceden açıklayacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, ÖSYM yönetimi olarak kurumun tarihinde bir il...

Tüm diplomalar YÖK'ten kontrol edilebilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından diploma sahteciliğinin önüne geçmek için u...

MEB'den il müdürlüklerine "ödev" yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, öğrencilerin tatillerini ve...

Türkiye'nin en iyi 15 üniversitesi açıklandı

Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasında, ODTÜ, Hacettepe, İstanbul Ünive...

Okul sütü ihalesi sonuçlandı

Okul sütü ihalesinde, birim fiyat olarak en düşük teklifi, birinci kısım için 0,...

Servisler Öğrencileri 15 Dakika Önce Teslim Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ( MEB), Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İliş...

Batı Trakya'da eğitim boykot edildi

Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti'nin kararıyla gerçekleştirilen eylemde, okul...

MEB pansiyonlarında elektronik bütçe uygulamasına geçildi

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan uygulamanın iş ve işlemler...

Öğretmenliğe geçiş sınavı yarın yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 81 ilde yarın saat 1...

MEB EBA kurs kayıtları ne zaman sona erecek?

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğrencilerin yanı sıra lise mezunları için Türki...

Sarıyer'de Özel Okul Sahibi Kadın Müdürü Vurdu

İstanbul'un elit semtlerinden biri olan Sarıyer'de, prestijli bir özel eğitim ku...

EBA, 24 saat boyunca öğrencilerin hizmetinde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA'nın sorularını yanıtladı. Bu yıl "e-kurs" modü...

MEB pansiyonlarında elektronik bütçe uygulamasına geçildi

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan uygulamanın iş ve işlemler...

Okul öncesi eğitim vatandaşın cebini yaktı

Türkiye'de geçen yıl hane halklarının okul öncesi eğitime yaptıkları harcama tut...

"Sistem çoktan seçmeli adam yetiştiriyor"

Yazar Osman Çeviksoy, Türkiye'nin eğitim sisteminin artık düşünen adam yetiştirm...