161 Şehidimiz Var 2839 Kişi de Gözaltında

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Yıldırım, “Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah’a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahla Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Başbakan Yıldırım, “Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

“15 Temmuz, Türk demokrasisi için kara bir lekedir. darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan asil milletin bütün fertlerine, bu paralel terör örgütü çetesine klarşı didik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. Verilecek en güzel cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum.

Bu emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen komutanlarımızı tebrik ediyorum. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız ve siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum.

kahreden-haberi-basbakan-verdi-161-sehit-1440_x_8614760_458_z5[2]

“TANKLAR ÜZERİNE ÇIKAN VATANDAŞLAR UNUTULMAYACAK”

Milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. O tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu millet asla unutmayacak. Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz.

“161 ŞEHİDİMİZ VAR, 1140 YARALIMIZ, 2839 ASKER GÖZALTINDA”

Paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları cezayı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha anlamalıdır, hiç kimse bu milletin demokrasi aşkıyla asla boy ölçüşemez. Vatandaşlarımızın bugün normal hayatına dönmüş olması erdeminin göstergesidir. Bu devletin silahıyla ateş açanlar PKK teröründen daha alçaktır.
Bu kalkışma bastırılmıştır. Ama maalesef 161 şehidimiz mevcuttur. 1440 yaralı var, 2839 asker gözaltında. Halkımızla bir olarak, kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Bu kadar orantısız güce karşılık emsali görünmeyecek büyük başarıyı milletime yaşatan rabbime hamd ediyorum. Medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır.

“İŞİN BİRİNCİ SAFHASI SONA ERDİ”

İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürken ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışan güruhlar karşısında her türlü işlem yapılacaktır. Demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun. Parti başkanlarının bu olayda gösterdiği üstün dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum.

“TÜRKİYE CİDDİ BİR SAVAŞIN İÇİNDEDİR”

Fethullah Gülen bir terör örgütünün başıdır. İade talebinde bulunduğumuz bir isim. Dün akşamki olaydan sonra bu adamın arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye’ye dost değildir. Türkiye’ye karşı ciddi bir savaşın içindedir.

“CUMHURBAŞKANI’NIN GENEL SEKRETERİ EVİNE GİDİYOR”

Cumhurbaşkanlığımızın Genel Sekreteri şu an evine gitmektedir. Cumhuriyet tarihinde bu yapılmış en büyük darbe girişimidir. Diğerlerinden farkı da bu darbe girişimine karşı vatandaşın darbe girişimidir.”

Diğer Haberler

Emekli ve Memura Ne Kadar Zam Yapıldı?

Memur ve emekli toplam 13.5 milyon vatandaş 3 Ocak'ta açıklanacak zam oranına od...

Katil Kocadan Kan Donduran Sözler

İzmir'de telefonda oyun oynayan eşi Sibel Akçalı'yı (50), başka bir erkekle mesa...

Türkiye Yatırım için Fırsat Ülkesi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "DAİŞ ile mücadelede vakit vakit rakam veriyoruz. 124...

Meteoroloji Beklenen Kar Tarihini Verdi

Barajlardaki doluluk oranı alarm seviyesine gelen İstanbul için sevindiren haber...

Fındık Üreticilerine Yüksek Oranlarda Destek Sağlanacak

Fındık fiyatlarındaki düşüş sonrasında fındık üreticisine destek olmak amacıyla ...

Yaptığı Kazasının Acun Ilıcalı'ya Faturası Ağır Oldu

TV8 ekranlarının ilgiyle izlenen yarışma programlarından Survivor All Star'da ta...

Mohamed Salah Şampiyonlar Ligi Finalinde Oruç Tutmayacak

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Ukrayna'da Kiev'de oynanacak final mücadelesi öncesi ...

İstanbul'da Türk Bayrağına Saldıran Kişi Tutuklandı

Şile'de, cadde üzerinde bir işyerinin kapısına asılan Türk bayrağına saldıran ki...

Araç Tescilinde Yeni Dönem! Noterliklere Devredilecek

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işle...

Araç Tescil Hizmet İşlemleri Noterliklere Devredilebilecek!

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 680 Sayılı KHK ile 2918 sayılı Ka...

Türkiye'de İşsizlik Oranı Yüzde 13,2 Oldu

TÜİK, Türkiye'deki işsizlik oranını açıkladı. Buna göre ülke genelinde 15 ve dah...

Tacizciyi Yakalatan Görüntü

Osmaniye'de farklı zamanlarda 4 kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen şüph...

"Yanık Yoğurt" Denizlili Kadınların Geçim Kaynağı Oldu

Denizli'nin meşhur lezzetlerinden "yanık yoğurt", ülke genelinden gelen talepler...

NASA'dan Yangınların Devam Ettiği Türkiye ile İlgili Paylaşım

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye'de 6 ilde 15 noktada devam ed...

Birçok İle Ulaşım Bir Saate İnecek

Bayburt sınırındaki bin 875 metre rakımlı Vauk Dağı'na yapılacak olan 7 bin 400 ...