Solar Lamba Fiyatları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Solar lambalar bir aydınlatma aracıdır. Aydınlatma araçları bilindiği üzere elektrik enerjisi ile çalışır ancak solar lamba güneş enerjisi ile çalışan bir üründür. Bu da demek oluyor ki solar lamba sayesinde enerjiden tasarruf etme söz konusu olmaktadır. Solar lamba içinde bir panel ve pili bulunur. Gün içerisinde güneşten enerjiyi alır ve pilde depolar. Havanın kararması ile birlikte de aydınlatma sensörü devreye girerek ışık verme görevi başlar. Özellikle solar lambalar sokak lambalarında sıkça tercih edilmeye başlamıştır. Solar lamba fiyatları geri dönüşüm olan faturalar görüldüğünde gerçekten kayda değer olmadığı anlaşılır.

Solar lamba kullanımı maliyetlerin düşmesinde etkilidir. Güneşin görüldüğü hemen her alan için kullanımı uygun bir ürün olduğu da bir gerçektir. Solar lamba fiyatları kullanım ömürleri çok uzun olduğundan aslında son derece ekonomiktir. İlk kullanım açısından yatırım maliyetli olup ancak sonrasında kat be kat düşük ödemeler yapıldığı gerçeği de ortadadır. Solar lambalar güneşten alınan enerjinin içinde yer alan modüller sayesinde elektrik üretimini gerçekleştirdiği bilindiğine göre bu modüller yardımıyla da elektrik kullanımı sağlandığına göre sistemde devamlı bir dönüşüm söz konusudur. Enerjiyi alma bunu depolama ve elektriğe çevirme. Sistemde güneşin doğuşu ve batışı ile devreye girme kendini açma kapama vardır. Bütün bu sistem dikkate alındığında solar lamba fiyatları gerçekten son derece ekonomik sınıfına girecektir.

Açık Alanlarda Solar Aydınlatma

Açık alanlarda solar aydınlatma kullanımı odaklanan alanın aydınlatılması anlamı taşır. Bu bahçe ışıkları, otoban ya da çevreyolu ışıklandırmaları, sokak lambaları, spot ışıklar gibi alanlardır.

Kapalı Alanlarda Solar Aydınlatma

Kapalı alanlarda da solar aydınlatma sistemleri rahatlıkla kullanılabilir. Mesela evin penceresine takılan kablo ile istenilen her alanda kullanım sağlanabilir. Aynı verim kapalı alanlarda yaratılmış olur.

Solar lambalar daha çok parklarda, bahçelerde, plajlarda, otobanlarda, sokaklarda kullanılmaktadır. Solar lamba kullanımı sırasında yaşanan elektrik kesintisinden etkilenme olmayacaktır, lamba çalışmaya devam edecektir. Aküsü biterse değişim yapılarak kullanım devamlılığını kaybetmeyecektir. Solar lamba fiyatları çeşitlilik açısından farklı rakamlar söz konusudur. Çevreye hiçbir zararı olmamakla birlikte doğal enerji kaynakları açısından hem bütçeye katkılı hem de sağlık açısından çevre dostu misyonundadır.

1- Solar aydınlatma sistemleri güneşten aldıkları enerjiye elektrik enerjisine dönüştürür.

2- Solar sistem sayesinde güneşi algıladığı andan itibaren enerjiyi aküye doldurma sistemi çalışır.

3- Solar aydınlatma çevre dostudur.

4- Solar aydınlatma fatura dostudur.

Solar lambalar doğal bir enerji olduğundan aldığı güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirir. Böylelikle sürekli bir elektrik enerjisi üretimi vardır ve bu sistemde alınan enerji gün içerisinde aküde toplanarak güneşin batışını bekler. İçindeki sensörler sayesinden karanlığı ve güneşi ayırt ederek sistem harekete geçer. Güneşin doğmasıyla ışık kapanır ve aküye enerji dolumu başlar; karanlığın çökmesi ile birlikte de elektrik enerjisine dönüşüm sürecine geçer.