Windows 10 Etkinleştirme Programı Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Windows 10 her zaman popülerliğini korumayı başaran işletim sistemidir. Bu noktada Windows 10 Etkinleştir programı konusunda yoğu zaman farklı programların varlığından da söz edebiliriz. Özellikle son zamanlarda Windows 10’a yönelik olarak farklı uygulamaların da devreye girdiğini biliyoruz. Bundan dolayı da etkinleştirme programı uygulamalarına da sıklıkla rastlıyoruz.

Windows’u günümüzde iki çeşit etkinleştirme yolu vardır. Bunlardan birisi orijinal Windows etkinleştirme modudur. Diğeri için sahte programlar, kodlar kullanarak yapılan etkinleştirme modudur. Orijinal olarak Windows 10 etkinleştirmek istiyorsak, Microsoft’un sitesini ziyaret etmemiz gerekmektedir. Microsoft’un sitesinde etkinleştirme olayı adım adım şu şekilde anlatılmaktadır.

Microsoft’un sitesinde iki çeşit etkinleştirme yönteminden bahsedilmektedir. Bunlardan birisi dijital lisans adı verilen etkinleştirme yöntemidir. Dijital lisanslar donanım ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda Microsoft hesabına bağlanır. Böylece bilgisayarınızda hiçbir bulmanıza gerek kalmaz. Bilgisayarımız internet ağına bağlandıktan sonra ve Microsoft hesabında oturum açıldıktan sonra dijital etkinleştirme tamam, demektir.

Microsoft’un bir diğer etkinleştirme şekli ürün anahtarı kullanılarak yapılan etkinleştirme yöntemidir. Bu en çok kullanılan etkinleştirme yöntemidir. Ürün anahtarı Windows’ u satın aldıktan sonra bize özel verilen 25 karakterlik bir koddur. Windows’u etkinleştirmemiz için ürün anahtarı girmemiz gerekmektedir.

Ürün anahtarını girmek için Başlangıç düğmesine basın, ardından Ayarlar sekmesine giriniz. Daha sonra Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne giriniz. Etkinleştirme kısmını seçtikten sonra ürün anahtarını girerek etkinleştirme işlemini yapabiliriz. Windows’u orijinal yollardan etkinleştirmek istiyorsak mutlaka etkili bir araştırmanın içerisinde yer almalısınız.

Windows 10 Sahte Etkinleştirme Programları Nelerdir?

Günümüzde birçok programın, işletim sisteminin, oyunları sahte etkinleştirme programları mevcuttur. Bu programların piyasaya sürülmesi yasak olsa da piyasada çok fazla sahte aktivasyon programları mevcuttur. Hepsiyle uğraşmak elbette çok zordur. Crack adı verilen bu programların günümüzde kullanımı oldukça yaygındır.

Windows 10’u sahte şekilde kullanırsak, Windows 10’un bize sunmuş olduğu özellikleri hepsinden tam olarak faydalanamayız. Çoğu özellik ve program devre dışı kalacaktır. Lisanssız bir işletim sistemi kullanmak bilgisayarımızı tehditlere her zaman açık hale getirir. Bilgisayarımız hiçbir zaman tam yazılım desteği sağlamaz. Virüs programları tam olarak çalışmamaktadır. Ve bilgisayarımız casus yazılımlarına karşı korunmasız kalacaktır.

Windows işletim sistemlerini lisanssız kullanmak legal değildir, illegaldir. Windows 10’u lisansız kullanırsak sürekli Windows’u etkinleştir yazısıyla karşı karşıya kalacağız. Aynı zamanda kişiselleştirme seçenekleri de kısıtlıdır. Lisanssız kullanım neticesinde işletim sistemimiz yeni güncellemeleri almayacaktır.

Windows 10 Lisanslı Kullanmanın Önemi Nedir?

Windows 10’u lisanslı kullanmanın en önemli sebebi güvenlik tehditlerine karşı koruyucu bir kalkan oluşturmaktır. Orijinal, lisanslı bir işletim sistemi kullanırsak güvenlik açısından rahat bir şekilde bilgisayarımızı kullanabiliriz. Virüs programları tam işlevli şekilde çalışacaktır. Casus yazılımlarının bilgisayarımıza sızması engellenecektir. Ancak tam tersi olarak lisanssız Windows kullanırsak virüslere, Truva atlarına, casus yazılımlarına bilgisayarımız korunmasız kalacaktır. Bu da bilgilerimizin, verilerimizin başka kişilerinin eline geçmesine ve sızmasına sebep olacaktır.

Kişiselleştirme programlarını kullanmamız için Windows’u lisanslı kullanmamız şarttır. Yeni güncel yazılım güncellemelerini indirebilmemiz için lisanslı Windows kullanmamız gerekmektedir. Orijinal lisansı kullanmak her yönden önemlidir. Windows’un tüm özelliklerini kullanmak için şarttır. Özellikle Windows 10 Etkinleştirme Programı konusunda isabetli bir tercihte bulunacak olursanız, bu tarz ürünlere ayrıcalıklı bir şekilde de sahip olabilirsiniz.

Windows 10 Crack Neden Çok Tercih Edilmektedir?

Günümüzde çoğu insan illegal olmamasına karşı crackli yani lisanssız Windows 10 kullanmaktadır. Bunun en büyük sebebi ekonomik boyuttur. Windows 10 fiyat olarak oldukça yüksek fiyatlardan satılmaktadır. Güncel Windows 10 fiyatları 1899 TL gibi yüksek rakamlardadır. Bu sebeple insanlar lisanssız ürün kullanmayı tercih etmektedirler.

Microsoft’un bu konuda fiyat iyileştirmesi yapması gerekmektedir. 1899 TL bir rakam herkesin karşılayacağı bir fiyat değildir. Bu sebeple fiyat olarak daha uygun fiyatlara satışı yapılması gerekmektedir. Crack kullanımı günümüzde yasaktır. Ancak denetlenmesi zordur. Çünkü dünya üzerinde çok fazla kişi Crack kullanmaktadır. Crackli Windows kullanımı bilgisayarımıza ciddi derecede zararları olacaktır.

Casus yazılımlarından, virüslerden korunmamız için lisanslı ürünler tercih etmemiz gerekmektedir. Windows 10’un lisanssız sürümü internette her sitede hemen hemen mevcuttur. Maalesef orijinal fiyatların çok yüksek olmasından dolayı, insanlar lisanssız sürümlere yönelmektedir. Windows 10 Etkinleştirme Programı sayesinde bu programa avantajlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.