Sosyal Medyanın Kalite Kokan Sayfası 

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Günümüzde sosyal medya mecralarından en az birini kullanmayan kişi sayısı yok denecek kadar az. Hatta yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu günlerinin önemli bir zamanını sosyal medya hesaplarında geçiriyor. Yine sosyal medyayla ilgilenen kişilerin büyük bir kısmı içerik tüketicisi olarak isimlendiriliyor.

Yani sosyal medya hesabı sahiplerinin ürettikleri görsel ve video içeriklerini tüketiyor. Sosyal medya için içerik üreten kişilerinse birçoğu ne yazık ki diğer hesapların içeriklerinden çalıyor. Özgün içerik üreten hesaplarınsa sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez.

İçeriklerin özgün olması ise tek başında yeterli değildir ve üretilen içeriklerin kaliteli olması gerekir. İşte sosyal medya içerikleri konusunda her iki koşulu da sağlayan hesaplardan bir tanesi Özlemlinaöz.

Özlemlinaöz Ve İçerikleri

Özlemlinaöz kaliteli içerikler üreten bir sosyal medya hesabı. Hesabın sahibi olan Özlem Altınok Öz Instagram, Tik Tok ve Youtube üzerinden ürettiği içerikleri takipçileri ile buluşturuyor. Aslında burada takipçi kelimesinin kullanılması doğru değil çünkü Özlem Hanım kedisini takip eden yaklaşık bir milyon kişiyi ailesi olarak görüyor.

Videolarda ön plana çıkan unsurlarsa Türk örf, adet, gelenekleri ve aile içerisinde yaşanan olaylar. Özlemlinaöz gerçeği işlemek konusunda oldukça başarılı işler çıkartıyor. İçeriklerde elti savaşı da var birçok kişi tarafından özlenen sobalı sıcacık aile evi de. Yani kısaca bizi mizahi bir dille bize anlatıyor.

Yani Özlemlinaöz hesabının başarısı tesadüflere ya da en çok kullanılan içeriklerin tamamen aynı şekilde üretilmesine bağlı değil. Ayrıca akademik kariyere de sahip olan Özlem Altınok Öz’ün Youtube kanalı da bulunuyor. Youtube’da yayınlandığı içeriklerin bir kısmı Vlog, bir kısmı ise tıbbi alanda bilgilendirici.

Özlem Altınok Öz Kimdir?

Özlem Altınok Öz 17 Kasım 1988 yılında Safranbolu’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini burada tamamladı. Marmara üniversitesinde hemşirelik bölümü okudu ve bölümünü başarıyla bitirdi. Üniversite zamanında video içerikleri üreterek yayınlamaya başladı.

Üniversite sonda ise hayat arkadaşı olan Operatör Doktor Tayyar Beyle hayatlarını birleştirdi ve 2016 yılında ilk kızı olan Lina’yı kucağına aldı. Kızı Lina’yla olan içerikleri çok sevildi ve takipçi sayısı artmaya başladı.

Gelinen noktada ise Özlemlinaöz Instagram’ın en etkileşimli hesaplarından bir tanesi durumunda. Öte yandan başarılı anne ikinci kızı olan Ela’yı da 2021 yılında kucağına aldı. Akademik kariyerine de devam eden Öz Instagram’ın en başarılı Türk influencerlerinden bir tanesi.