Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Saç ekimi operasyon süresi uygulanacak yönteme ve hastanın mevcut ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir. Günümüzde profesyonel uzmanlar ve hijyenik klinik ortamında yapılan saç ekiminde genellikle 2 farklı yöntem uygulanır. FUT ve FUE adı verilen saç ekim yöntemlerinin operasyon süresi birbirinden farklıdır. Ayrıca saç ekimi işlemlerinde hastadan alınacak greft yani kök sayısı ne kadar fazla olursa, saç ekimi süresi o kadar uzun olacaktır. Ancak saç ekimini yoğun bir şekilde yapmak, kellik olan bölgede daha sık, doğal ve estetik bir görüntü oluşmasını sağlar.

Saç Ekimi OperasyonuNe Kadar Sürer?

Saç ektirme süresi hastanın kellik durumuna göre farklılık gösterir. Ancak saç ekiminde tercih edilecek yönteme bağlı olarak ortalama bir zaman vermek mümkündür. Örneğin saç ekiminde hastanın mevcut saç durumu göz önünde bulundurularak FUT tekniği uygulanmasına karar verilebilir. Hastanın onayı alınarak yapılan FUT saç ekim yönteminde süreç ortalama 3 – 4 saat sürebilir. Klinik saç ekimi, alanında tecrübeli uzmanlar tarafından hijyenik ortamda yapılmalıdır.

Saç ekiminde en çok kullanılan yöntemlerden biri olan FUE tekniği, daha teknolojik cihazlarla yapılır. Saçların daha doğal ve sık görünmesine yardımcı olan FUE saç ekimi operasyonlarında uygulama süresi biraz daha fazla olabilir. Gelişmiş cihazlar kullanılarak yapılan FUE saç ekimi yönteminde, hastanın ekim alanına göre operasyon süresi 6 – 12 saat arasında değişiklik gösterebilir. Bu yöntemde ekilecek saç kökleri tek tek alındığı için donör alanda şerit izi oluşmaz ve estetik görünüm korunmuş olur.

Saç Ekimi Süresini Etkileyen Faktörler

Saç ekimi süresini etkileyen kriterler hastanın saç kaybı ve saç derisinin özelliklerine göre farklılık gösterebilir. FUE tekniğinde saç köklerinin alım süresi ortalama 3 – 4 saattir. Alım işlemi bittikten sonra hastanın rahatlaması için bir süre dinlenme molası verilir. Ardından uzmanlar saç ekim işlemine kaldığı yerden devam eder. Saç ekiminde hastaya lokal anestezi uygulandığı için hastanın acı veya ağrı hissetmemesi sağlanır.

FUE saç ekimi yönteminde ortalama 8 – 10 saatlik bir süre içinde 4500’e yakın miktarda saç kökü ekilebilir. Klinik saç ekimi işlemlerinde ekim süresi, hastanın ekilecek saç teli sayısına bağlı olarak uzayıp kısalabilir. Ancak saç ekimi işlemlerinde önemli olan işlemlerin çok hızlı bir şekilde tamamlanıp kısa sürede sonuç almak değildir. Bunun yerine hastanın taleplerine uyumlu bir yöntem ve operasyon tercih edilmelidir.

Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?

Saç ekimi operasyon aşamaları3 kısımda ele alınabilir. Hastanın kellik durumuna göre ortalama 8 saat süren saç ekimi operasyonunda ilk aşama donör bölgeden belirlenen miktarda saç kökü çıkarmaktır. İşlem sırasında hastanın ihtiyacına göre molalar verilir. Dinlenme süresinden sonra saç kaybı olan bölgeye saç ekimi işlemlerine geçilir. Saç ekimi süresi doktorun değerlendirmesine bağlı olarak birkaç seansta tamamlanabilir.