Moda Kumaşlar Eminönü’nde

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kumaş

Kumaş türleri oluşturmak için enine ipliklerle kesişen ve elyaf olarak adlandırılan uzunlamasına iplerden oluşur. Bu nedenle, kumaşlar kaynaklarına göre şu şekilde ayrılır:

  • Pamuk, doğal ipek ve keten kumaş yünü (turkuaz) gibi doğal kaynaklardan alınan lifler .

Suni ipek, akrilik, dakron ve naylon gibi endüstriyel bir kaynaktan alınan lifler.

Polyester gibi: saf sentetik elyaflar vardır

Kumaşların ticari isimleri: Piyasada birçok kumaşlar, bazıları doğal ve bunların sentetik bir ve farklı isimler altında satılmaktadır:

Birinci  grup: Pamuk – doğal ipek – vual veya hüzün – keten Saten krep (georgette) hepsi aynı özellikleri paylaşır ve yumuşaklık ve vücutla temas kolaylığı ve terli içecekleri ile karakterize edilir

Şifonun tamamı saf sentetik elyaf kategorisine aittir ve ticari olarak polyester kumaşlar olarak adlandırılır.Dayanıklılık, kırışıklık direnci, kırışıklık ve büzülme, parlaklık ve çok renkli gibi tek özelliklere sahiptirler.

Kumaş alan. Yün Pamuk kadife akrilik naylon  bazıları doğal, bazıları yapay ve tek bir tarifle bağlanmış , ısıyı korumaktır herhangi bir tasarımın uygulanmasına uygun kumaşların seçimi kolay değildir – özelliklerini bilmek deneyim gerektirir ve sığacak şekilde kendilerini etkileyen faktörler amaca yönelik olan kullanımı için hangi için

Örneğin

iş kıyafetleri , elbise sabah gece kıyafeti ve gece kıyafeti olduğunu olanbunu için kış veya yaz

Örneğin kışlık kıyafet için kumaş satın alırken öncelikle gerekli sıcaklığa dikkat edilmelidir.Kumaş ağır olabilir ama sıcaklık vermez.

Kumaş satın alma amacı gece kıyafetleri ise güneş ışınlarına karşı yüksek derecede renk haslığına sahip olmasına gerek yoktur.

Kumaşlar eller arasında tutularak ve sıkılarak seçilebilir.İplikler hareket ederse bu, tolere edilmediklerini ve kullanıma dayanıklı olmadıklarını gösterir ve ayrıca ıslaklık sonrası dayanıklılıklarının gücünü de hesaba katar

Kumaş ve miktarı, tasarımı uygulamak için gerekli sayaç sayısı ve kumaş seçerken, kumaş yüzeyinde net bir şekilde görünen ve üründe net bir yerde görünebilecek tekstil kusurlarından ve hatalarından arınmış olmaları sağlanmalıdır. uygulama ve dokumada bu hatanın üstesinden gelinemez bundan sonra

Ya da hanımım tarafından kandırılmamak için modelin istediği malzemeye, türüne ve metre sayısına göre terzilik yaptığınızdan emin olun.

TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİMİZ İÇİN SAYFAMIZA GÖZ ATIN. www.kumas.org